Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Targul „Calitate si traditie pentru romani” va fi gazduit de MADR
Targul de Craciun va incepe peste doua zile, pe 18 decembrie si se va incheia pe data de 21 decembrie.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui Targul de Craciun „Calitate si traditie pentru romani”, in curtea institutiei, in perioada 18 - 21 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate garantata, cum sunt produsele traditionale atestate si ecologice certificate, potrivit unui comunicat al institutiei.
„Vizitatorii sunt invitati sa redescopere gustul bucatelor de altadata al branzeturilor din Brasov — telemea de vaca, branza de burduf, cas, cascaval, telemea de oaie, urda — sau al celor din Botosani — cascaval de Vlasinesti, cas si branza ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu painea traditionala. Iubitorii de peste pot gasi produsele aduse de la Tulcea: salata cu icre de crap sau stiuca, sardelute marinate in ulei, pastrama si batog de somn de crap argintiu sau de somn. Pastravul afumat in cobza de brad din Prahova se va regasi, de asemenea, intre produsele expuse”, a transmis printr-un comunicat MADR
Totodata, toti cei care vor trece pragul Targului de Craciun organizat de MADR vor gasi preparate din carne pregatite dupa retete mostenite din strabuni, precum lebar sau toba de casa, drob, carnati de porc, caltabos cu orez, mititei, slanina cu boia, patricieni din carne de oaie afumati, muschi crud — afumat, jambon cu os afumat sau bunatati aduse de la Buzau, precum mici de casa, piept de porc crud afumat, muschi taranesc crud afumat, carnati de casa afumati de porc, carnati de Plescoi cruzi si uscati, babic, ghiuden, pastrama de oaie.
Printre produsele care vor incanta vizitatorii targului MADR se vor afla Magiunul de prune de Topoloveni, care beneficiaza de certificare de calitate europeana "Indicatie geografica Protejata — IGP', prunele uscate de Leleasca (Olt) sau tuica din Arges. Nu au fost uitati nici iubitorii de dulceturi si siropuri. Acestia vor putea gasi produse din Covasna, precum siropuri de muguri de brad sau flori de soc, dulceata de afine, de zmeura ori de mure.
Din categoria produselor ecologice, la targ vor fi aduse uleiuri naturale, obtinute prin presarea la rece a semintelor selectionate si neprelucrate termic prin prajire, precum uleiurile din seminte certificate de in, susan, canepa, floarea soarelui, miere ecologica — poliflora, de salcam, de tei, ceaiuri medicinale, sucuri ecologice de catina sau morcovi cu miere etc.
Mestesugari in arta prelucrarii lemnului din Valcea vor fi prezenti pentru a reaminti tuturor vizitatorilor traditiile autentice romanesti. Potrivit MADR, toti cei care vor vizita targul vor putea gasi aici vestitele sarmale maramuresene pregatite cu migala de gospodinele pricepute, bucate ce pot fi savurate alaturi de vinuri selectionate din vechi soiuri traditionale romanesti.
MADR reaminteste ca recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu ordinul 724/2013 este un proces continuu, care permite oricarui doritor sa aplice pentru obtinerea atestatului de produs traditional.
In acelasi timp, MADR precizeaza ca toate produsele care au fost atestate in baza vechii legislatii si nu s-au reatestat pana la 30 noiembrie 2014, nu mai pot fi incadrate in aceasta categorie.
„Vizitatorii sunt invitati sa redescopere gustul bucatelor de altadata al branzeturilor din Brasov — telemea de vaca, branza de burduf, cas, cascaval, telemea de oaie, urda — sau al celor din Botosani — cascaval de Vlasinesti, cas si branza ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu painea traditionala. Iubitorii de peste pot gasi produsele aduse de la Tulcea: salata cu icre de crap sau stiuca, sardelute marinate in ulei, pastrama si batog de somn de crap argintiu sau de somn. Pastravul afumat in cobza de brad din Prahova se va regasi, de asemenea, intre produsele expuse”, a transmis printr-un comunicat MADR
Totodata, toti cei care vor trece pragul Targului de Craciun organizat de MADR vor gasi preparate din carne pregatite dupa retete mostenite din strabuni, precum lebar sau toba de casa, drob, carnati de porc, caltabos cu orez, mititei, slanina cu boia, patricieni din carne de oaie afumati, muschi crud — afumat, jambon cu os afumat sau bunatati aduse de la Buzau, precum mici de casa, piept de porc crud afumat, muschi taranesc crud afumat, carnati de casa afumati de porc, carnati de Plescoi cruzi si uscati, babic, ghiuden, pastrama de oaie.
Printre produsele care vor incanta vizitatorii targului MADR se vor afla Magiunul de prune de Topoloveni, care beneficiaza de certificare de calitate europeana "Indicatie geografica Protejata — IGP', prunele uscate de Leleasca (Olt) sau tuica din Arges. Nu au fost uitati nici iubitorii de dulceturi si siropuri. Acestia vor putea gasi produse din Covasna, precum siropuri de muguri de brad sau flori de soc, dulceata de afine, de zmeura ori de mure.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din categoria produselor ecologice, la targ vor fi aduse uleiuri naturale, obtinute prin presarea la rece a semintelor selectionate si neprelucrate termic prin prajire, precum uleiurile din seminte certificate de in, susan, canepa, floarea soarelui, miere ecologica — poliflora, de salcam, de tei, ceaiuri medicinale, sucuri ecologice de catina sau morcovi cu miere etc.
Mestesugari in arta prelucrarii lemnului din Valcea vor fi prezenti pentru a reaminti tuturor vizitatorilor traditiile autentice romanesti. Potrivit MADR, toti cei care vor vizita targul vor putea gasi aici vestitele sarmale maramuresene pregatite cu migala de gospodinele pricepute, bucate ce pot fi savurate alaturi de vinuri selectionate din vechi soiuri traditionale romanesti.
MADR reaminteste ca recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu ordinul 724/2013 este un proces continuu, care permite oricarui doritor sa aplice pentru obtinerea atestatului de produs traditional.
In acelasi timp, MADR precizeaza ca toate produsele care au fost atestate in baza vechii legislatii si nu s-au reatestat pana la 30 noiembrie 2014, nu mai pot fi incadrate in aceasta categorie.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News