Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Teste ADN in industria carnii, incepand de la 1 martie
In urma reuniunii extraodinare a Comitetului Permanent pentru Siguranta Lantului Alimentar si Sanatate Animala care a avut loc la Bruxelles in data de 15.02.2013 care a avut drept subiect recentele evenimente privind substitutia carnii de vita cu cea de cal, a fost publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene Recomandarea Comisiei nr. 99/2013/EU.
Conform prevederilor acestui document, este necesar ca statele membre, incepand cu data de 1 martie 2013, sa efectueze o serie de controale oficiale in vederea determinarii ADN-ului de cal, in alimentele destinate comercializarii care contin carne de vita sau etichetate ca avand in compozitie carne de vita si pentru decelarea prezentei reziduurilor de fenilbutazona in carnea de cal, anunta ANSVSA.
Recomandarea Comisiei Europene pentru Romania este sa efectueze, in cadrul controalelor oficiale, incepand cu data de 1 martie 2013, 100 prelevari de probe pentru determinarea ADN-ului de cal, din aceasta categorie de alimente.
Aceste controale au drept scop verificarea alimentelor care sunt declarate ca fiind sau continand carne de vita in scopul identificarii eventualelor substituiri cu carnea de cal.
Tipurile de produse alimentare din care se vor preleva probe sunt:carne tocata, carne preparata ( mici trasi, pasta de mititei), produse din carne si produse compuse continand carne de vita, fierte sau afumate, produse din carne gatite pe baza de carne tocata, produse compuse pe baza de foietaj si carne tocata, etc) din productia interna, din schimburi intracomunitare sau importuri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Probele se vor preleva din produse de la carmangerii, restaurante, cantine, unitati de catering, patiserii, fast-food-uri, unitati tip supermarket, hipermarket etc.
In ceea ce priveste detectarea reziduurilor de fenilbutazona, recomandarea Comisiei este de a se preleva o proba de carne de cal la 50 tone, Romania va trebui sa efectueze un numar de 168 de probe. Probele vor fi recoltate din abatoare si unitati de transare independente, incepand cu data de 1 martie, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
Prelevarea probelor destinate controalelor oficiale pentru proteina de cal si reziduuri de fenilbutazona, ambalarea si transportul acestora la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara se va efectua cu respectarea prevederilor legislatiei sanitare veterinare.
Cheltuielile ocazionate pentru prelevarea probelor in cadrul programului de control coordonat vor fi suportate 75% de catre Uniunea Europeana, cu un maxim de 300 Euro /test.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura