Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

In urma actiunilor de promovare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan” pe care Agentia Zonei Montane le-a efectuat, s-a constat ca producatorii manifesta interes pentru a-si inregistra produsele sub aceasta mentiune.
La finalul lunii octombrie 2018, inca un produs a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Astfel, un operator economic din judetul Caras Severin a obtinut, pentru produsul „miere”, denumirea de „produs montan”, acesta fiind inregistrat in registrul national al produselor montane. In momentul de fata, exista 68 de produse inregistrate in registrul national al produselor montane.
Agentia Zonei Montane este autoritatea responsabila de verificarea si acordarea dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan„, in vederea incurajarii activitatilor agricole din zona montana, a asigurarii unor produse de calitate in scopul garantarii veniturilor populatiei din mediul rural montan si a evitarii migratiei din aceste zone.
In urma actiunilor de promovare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan” pe care Agentia Zonei Montane le-a efectuat, s-a constat ca producatorii manifesta interes pentru a-si inregistra produsele sub aceasta mentiune.
MADR este desemnat ca autoritate competenta responsabila cu verificarea conformitatii datelor cuprinse in caietul de sarcini in vederea acordarii dreptului de utilizare a mentiunii facultative de calitate ”produs montan”, gestionarea Registrului National al Produselor Montane, precum si cu verificarea respectarii legislatiei europene si nationale de catre operatorii economici care au obtinut dreptul de utilizare a mentiunii.
Pentru a primi aceasta certificare, productia de lapte si oua trebuie realizata in zona montana, iar pentru produsele obtinute din carne, acesta trebuie sa provina de la animale crescute in zona montana cel putin doua treimi din viata.
In cazul produselor realizate din animale transhumate, acestea trebuie sa petreaca cel putin un sfert din viata pe pasuni din zone montane. La productia vegetala se poate aplica mentiunea „produs montan” doar daca acestea sunt cultivate in zona montana, iar daca se utilizeaza zahar din afara zonei montane acesta nu trebuie sa detina o pondere mai mare de 50% din greutatea ingredientului.
Astfel, un operator economic din judetul Caras Severin a obtinut, pentru produsul „miere”, denumirea de „produs montan”, acesta fiind inregistrat in registrul national al produselor montane. In momentul de fata, exista 68 de produse inregistrate in registrul national al produselor montane.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Agentia Zonei Montane este autoritatea responsabila de verificarea si acordarea dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan„, in vederea incurajarii activitatilor agricole din zona montana, a asigurarii unor produse de calitate in scopul garantarii veniturilor populatiei din mediul rural montan si a evitarii migratiei din aceste zone.
In urma actiunilor de promovare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan” pe care Agentia Zonei Montane le-a efectuat, s-a constat ca producatorii manifesta interes pentru a-si inregistra produsele sub aceasta mentiune.
MADR este desemnat ca autoritate competenta responsabila cu verificarea conformitatii datelor cuprinse in caietul de sarcini in vederea acordarii dreptului de utilizare a mentiunii facultative de calitate ”produs montan”, gestionarea Registrului National al Produselor Montane, precum si cu verificarea respectarii legislatiei europene si nationale de catre operatorii economici care au obtinut dreptul de utilizare a mentiunii.
Pentru a primi aceasta certificare, productia de lapte si oua trebuie realizata in zona montana, iar pentru produsele obtinute din carne, acesta trebuie sa provina de la animale crescute in zona montana cel putin doua treimi din viata.
In cazul produselor realizate din animale transhumate, acestea trebuie sa petreaca cel putin un sfert din viata pe pasuni din zone montane. La productia vegetala se poate aplica mentiunea „produs montan” doar daca acestea sunt cultivate in zona montana, iar daca se utilizeaza zahar din afara zonei montane acesta nu trebuie sa detina o pondere mai mare de 50% din greutatea ingredientului.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News