Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valul de scumpiri a atins si preturile legumelor si fructelor
In acest timp Consiliul Concurentei desfasoara o investigatie pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor in aceasta luna.
„Importurile de alimente au crescut foarte mult. Pot sa va spun cu siguranta ca, pana in luna septembrie, importurile de carne, spre exemplu, au crescut cu 32-35%, fata de anul trecut, ceea ce inseamna foarte mult. A crescut importul si de aici intrebarea, care sper sa nu mai ramana retorica, de ce s-a scumpit carnea la raft? Profitam noi sau profita alte state membre? Inseamna ca ii ajutam foarte mult pe altii. Si este si valabil si pentru oua”, a spus Mary Pana.
Aceasta a precizat ca a constatat aceleasi cresteri exagerate de preturi in ultimele zile si la fructe si legume.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„In comunicatul de presa dat de asociatia noastra saptamana trecuta faceam focalizare pe produse de origine animala, carne, lapte, produse din lapte si oua, dar ieri am avut surpriza sa aflu ca aceasta caracatita este mult mai extinsa, in sensul ca au fost cuprinse si alte laturi, cum ar fi fructele si legumele, si acestea s-au scumpit extrem de mult”, a sustinut ea.
Potrivit acesteia, o posibila cauza ar putea fi cresterea deficitului bugetar, care dus la majorarea importurilor. „Astfel, noi i-am ajutat pe altii, in detrimentul economiei nationale”, considera Pana.
„Din pacate, preturile la raft in aceasta luna sunt mult peste cele din noiembrie 2016, perioada de post. In schimb, producatorii au redus pretul. La carnea de porc, spre exemplu, fermierii producatori vand cu 4,9 — 5,1 lei pe kilogram in viu, iar anul trecut in aceeasi perioada pretul era 5,4 — 5,6 lei pe kilogram, ajunsese chiar la 6,2 lei. Astfel ca nu ne explicam preturile atat de mari de la raft si de-asta am cerut ajutorul autoritatilor”, a mai spus ea.
In opinia sa, autoritatile ar trebui sa se uite foarte bine la sectorul abatoarelor. „Zona pe care o simt mai tulbure, pe langa cea de raft, este zona de abatorizare, deci acolo nu stim cu exactitate marjele si pentru noi a devenit un semn de intrebare aceasta zona. Intre producatori si raft, nu stim ce marje isi pun abatoarele”, a mai afirmat Mary Pana.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura