Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreme nefavorabila, productii mai mici

vreme-nefavorabila-productii-mai-mici

Conform Serviciului de Monitorizare a Resurselor Agricole din cadrul Uniunii Europene (MARS), in Romania, in prima jumatate a lunii martie temperaturile au fost ceva mai ridicate decat cele medii. Nu acelasi lucru il putem spune si despre cea de-a doua jumatate a lunii, cand temperaturile s-au schimbat radical, scazand chiar cu 10-12 grade Celsius.


Temperaturile scazute au tinut pana la finele lui martie, partea de sud a tarii fiind atinsa doar de niste geruri domoale, cu temperaturi de minus 2, minus 5 grade Celsius, dar in nordul tarii mercurul din termometre a scazut pana la minus 10 grade Celsius.
Spre deosebire de variatiile de temperatura din luna martie, putem spune ca in luna aprilie temperaturile au fost apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in special cele din prima jumatate a lunii.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea au fost suficiente, ba chiar peste masura in vestul tarii. Acestea au atins valori de 100-120 de litri pe metru patrat, cu zone in care au ajuns pana la 200 de litri pe metru patrat, in perioada 1 martie – 15 aprilie. Estul tarii a avut parte de precipitatii cu valori cuprinse intre 50 si 100 de litri pe metru patrat, in timp ce in sud-estul tarii acestea au ajuns la cel mult 50 de litri pe metru patrat.

Din cauza vremii nefavorabile, a fost intarziata insamantarea timpurie, cu precadere in zona de vest, iar dezvoltarea culturilor are de suferit datorita temperaturii scazute a solului din partea de vest si de nord a tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste Europa, si aici temperaturile de inceput de primavara au fost scazute, sub media multianuala in partea de nord si de centru a continentului, pentru luna martie inregistrandu-se temperaturi destul de scazute fata de alti ani. Deci nu numai in Romania, ci in intreaga Europa, mai putin in zona mediteraneeana si in zona Marii Negre, semanatul de primavara a fost intarziat, iar culturile de toamna s-au dezvoltat ceva mai greu.

Precipitatiile au depasit media pe anumite portiuni din Europa de Est, dar atmosfera a avut o umiditate mai scazuta, vremea a fost mai uscata decat in mod normal in partea de nord a Poloniei si a Germaniei, in partea de nord-vest a Marii Britanii, in Danemarca si de asemenea, in partea de sud a Scandinaviei.

MARS spera ca productia de toamna sa fie acceasi cu media inregistrata in ultimii ani, cu toate ca, aceste intarzieri ar putea duce la o productie mai slaba in partea de nord si de centru a Europei.

Se asteapta o productie medie de circa 5,4 tone pe hectar la grau, 4,5 tone pe hectar la orz, 6,9 tone pe hectar la porumb si aproximativ 3,5 tone pe hectar la culturile de ovaz.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016