Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Targul s-a deschis azi in Capitala si va fi deschis timp de 12 zile, in Parcul Unirii.
Timp de 12 zile, vizitatorii se pot aproviziona de la targ cu produse traditionale, pentru mesele de Craciun si Revelion, provenite de la fermele din apropierea Bucurestiului, din Brasov si Prahova, dar si cu mancaruri si preparate din bucatariile altor tari, Grecia, Italia, Turcia, Iran.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In Parcul Unirii vor fi amenajate si minirestaurante unde se vor pregati pe loc, pe gratare si in ceaune, diferite mancaruri traditionale romanesti — pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, peste pe gratar pentru zile cu dezlegare la peste etc., dar si din bucatarii internationale — iraniana, italiana, turceasca, greceasca.
Serile evenimentului vor fi asezonate cu spectacole de colinde populare, instrumentale si vocale, dansuri si muzica populara din zonele Munteniei, Bucovinei si Maramuresului, dar si cu momente culturale (colinde, recitaluri de muzica si dansuri traditionale) din Grecia.
Intrarea la „Craciunul in Bucate„ este libera. Pe parcursul celor 12 zile, evenimentul este accesibil publicului larg, zilnic, intre orele 12,00 si 22,00.
La targ vor fi prezenti producatori si distribuitori de mezeluri traditionale, branzeturi diverse si alte produse lactate, muraturi, gemuri, zacusca, miere si sucuri naturale.
Amatorii de bucate traditionale romanesti vor gasi la evenimentul din centrul Capitalei o adevarata piata volanta cu specific de Craciun, de unde isi pot lua carnati, muschi afumat, slanina, pastrame si casuri, telemea si cascaval, toate provenite de la ferme din judetul Brasov. Si fermierii prahoveni sunt prezenti la „Craciunul in Bucate”, cu diverse conserve de muraturi si zacusca, cu dulceturi si gemuri de casa.
Surprizele gastronomice ale „Craciunului in Bucate” vin de la iranianul Moghazehi Mehrzad, fost concurent Masterchef, care le propune vizitatorilor un adevarat spectacol gastronomic international, in fiecare dintre dupa-amiezele evenimentului.
Impreuna cu alti concurenti ai TV show-ului culinar, grecul BAZ (Petrou Vasilious) si Maria Secrieriu, Mehrzad va organiza intr-o bucatarie amenajata profesional o serie de concursuri in cadrul carora doritorii pot concura pentru a-si demonstra abilitatile de bucatari, dar si pentru a castiga o serie de premii, constand in diferite produse culinare, instrumente si accesorii de gatit.
Aceste concursuri vor presupune probe simple, cum ar fi prepararea unor salate traditionale de Craciun sau de Revelion, apartinand bucatariilor altor tari.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News