Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zmeura si afinele din Harghita sunt la mare cautare in UE

zmeura-si-afinele-din-harghita-sunt-la-mare-cautare-in-ue

In Harghita, incepe campania de recoltare a fructelor de padure. Zeci de tone de fructe de padure (zmeura si afine) vor fi culese din padurile administrate de Directia Silvica Harghita, care ulterior vor fi exportate catre partenerii traditionali din Uniunea Europeana.


Recoltarea fructelor de padure se desfasoara in mod neorganizat. Culegatorii predau fructele adunate centrelor de achizitie, organizate de Directia Silvica. Cu toate ca recoltarea nu este organizata, exista totusi, la fiecare centru de achizitie, persoane care verifica conditiile de calitate care trebuie respectate. Dupa colectarea fructelor de padure in centrele de achizitie, acestea sunt transportate mai departe la Sectia de Prelucrare a Produselor Padurii de la Gheorgheni, loc in care sunt sortate si congelate, fiind pregatite pentru export. Fructele sunt exportate mai ales in Germania.
 
Miklos Istvan, responsabilul de productie al Directiei Silvice Harghita, estimeaza o productie de cel mult 110 tone de zmeura si 10 tone de afine, de pe suprafetele administrate de Directia Silvica. Acesta sustine ca fructele de padure de la noi sunt cautate, deoarece cresc in zone ferite de factorii poluanti, la cel putin 50 km de unitatile poluante. De asemenea, specialistii sustin ca zmeura si afinele harghitene sunt naturale si ecologice, cu un continut mai mare de substante active decat cele crescute in plantatiile artificiale.
 
Alaturi de Directia Silvica, mai exista si ocoale silvice private care colecteaza fructe de padure.
Zmeura si afinele harghitene, se folosesc atat in industria alimentara, pentru productia de  gemuri, dulceturi sau sucuri, cat si in industria cosmetica/farmaceutica, unde sunt procesate pentru a obtine arome si adaosuri naturale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton