Ciupercile champignon si valoarea lor terapeutica
Cu un gust deosebit si o aroma delicata, ciupercile „champignon“ sunt foarte apreciate de catre gurmanzi. In acelasi timp, datorita compozitiei chimice, ele constituie un valoros aliment nutritiv, recomandat pentru diverse diete de viata cumpatata si sanatoasa.
In prezent, alaturi de ciupercile „champignon“, numeroase alte specii sunt tot mai mult studiate si cultivate intensiv pentru obtinerea de extracte si preparate „nutraceutice“.
Acestea sunt folosite sub forma de tablete, capsule, ceaiuri s.a, ca suplimente nutritive cu proprietati medicinale. Ele sunt utilizate in diete pentru combaterea starilor de stress si intarirea sistemului imunitar in vederea cresterii rezistentei la boli si a remisiei unor boli grave deja instalate.
Cateva dintre caracteristicile cu utilitate terapeutica ale ciupercilor Agaricus bisporus sunt redate sintetic in cele ce urmeaza:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor Piata larga Lista nelimitata de clienti DAR Cum inveti sa investesti Cum inveti sa alegi distribuitorul Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine Pentru aceste intrebari si multe altele am...
Oferta Speciala
valabila 48h
- Spre deosebire de multe legume si fructe, ciupercile proaspete contin putine zaharuri asimilabile, ceea ce le face foarte potrivite pentru regimul diabeticilor.
- O mare parte dintre glucide (chitina, celuloza, chitozani, manani s.a) sunt componente ale fibrelor nedigerabile cu rol benefic pentru tranzitul intestinal si prevenirea constipatiei.
- Ciupercile Agaricus bisporus sunt foarte sarace in grasimi si nu contin colesterol, dar au putine zaharuri asimilabile si multe fibre; ca urmare, ele sunt recomandate in dietele hipocalorice si regimurile de slabire, cu atentie insa, la modul de preparare (fara grasimi!).
- Comparativ cu multe legume si fructe, ciupercile au un continut mare de proteine usor digestibile,ceea ce le face foarte potrivite pentru ceicare au optat pentru un regim de viata vegetarian („carne vegetala“).
- Au in compozitie mult potasiu si fosfor, dar si cantitati apreciabile de cupru, seleniu, fier si zinc, ceea ce le recomanda in dietele de reechilibrare minerala si combaterea starilor anemice.
- Datorita continutului scazut in sodiu, magneziu si clor, ele sunt potrivite pentru regimurile fara sare ale bolnavilor de rinichi si de hipertensiune arteriala.
- Ciupercile Agaricus bisporus sunt surse apreciabile de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, acid folic, B12); ele au si cantitati de luat in seama de ergosterol (precursor al vitaminei D, anti-rahitica), care nu se gaseste in regnul vegetal si astfel poate ameliora dieta vegetariana.
- Prezenta unor glucide din categoria fibrelor solubile, de tipul β-glucanului, imprima un anumit efect anti-tumoral, prin stimularea sistemului imunitar al oganismului.
- Cercetari recente au demonstrat legatura dintre consumul sustinut de ciuperci si diminuarea riscului de cancer de prostata la barbatii de varsta a treia.
- In compozitia ciupercilor s-au evidentiat anti-oxidanti valorosi: tocoferol (vitamina E) ergothioneina, si o peroxidaza cu seleniu; aceste substante neutralizeaza radicalii liberi care ataca sistemul imunitar si initiaza procese tumorale.
- Ciupercile „champignon“ sunt printre putinele care pot fi consumate crude, fara sa produca probleme de digestie. Atentie la prepararea termica: daca se tin prea mult timp pe foc, ciupercile devin mai tari si indigeste, pierzand si din savoare. Digestibilitatea lor este mai mare atunci cand sunt bine mestecate.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.