Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum poti avea propria sera de legume chiar pe balcon
Gradinaritul este una dintre cele mai relaxante activitati, iar placerea de a manca legume sau fructe din productia proprie nu poate fi egalata de nimic. In plus, cine spune ca trebuie sa locuiesti la casa sau sa ai o gradina mare pentru asta?
Cu putina imaginatie, balconul de la bloc poate fi transformat intr-o gradina sau o sera in care sa cultivi flori, plante decorative sau chiar legume si fructe. Afla din acest articol care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci ca sa te bucuri de propria sera de legume chiar pe balconul tau.
Necesarul de seminte
Daca te-ai hotarat sa iti transformi balconul intr-o mica sera sau gradina, trebuie sa te hotarasti de la inceput ce vei cultiva. Pentru asta, ia in calcul cateva aspecte: luminozitatea balconului, temperatura medie si spatiul de care dispui. In functie de aceste criterii vei putea alege semintele pe care le vei planta. Un balcon inchis pastreaza o temperatura si umiditate mai ridicate decat unul deschis. In schimb, este mai putin luminos.
De asemenea, pentru anumite plante, cum sunt cele cataratoare, vei avea nevoie de mai mult spatiu. Fa o lista cu acele plante care rezista cel mai bine la conditiile din balconul tau. De asemenea, gandeste-te daca vrei sa cultivi plante anuale, care sunt inflorite tot sezonul dar trebuie replantate dupa ce se ofilesc sau plante perene, ale caror radacini rezista sub pamant mai multi ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
In sera de pe balcon poti cultiva usor plante aromatice: busuioc, marar, patrunjel, leustean, menta, cimbru dar si telina sau morcov. Poti incerca sa cultivi si legume sau zarzavaturi precum spanac, salata, ceapa, usturoi, ridiche, rosii, vinete sau castraveti. Daca ai balconul inchis poti cultiva ardei gras, care are nevoie de o temperatura de peste 10 grade pentru a nu ingheta. Primavara, poti cultiva capsune in ghivecele de pe balcon.
Recipiente necesare si sol bun
La capitolul recipiente, poti fi creativ. Poti folosi borcane de sticla, ladite din lemn, vase din lut sau ghivece din plastic. Atentie insa ca unele materiale sunt mai recomandate decat altele. De exemplu, ghivecele din materiale poroase sunt cele mai bune pentru ca permit drenarea apei si nu favorizeaza putrezirea radacinei.
Orice fel de recipient ai folosi, asigura-te ca este perforat in partea de jos, pentru ca pamantul sa fie drenat. O idee buna, mai ales daca dispui de un spatiu mic, ar fi ca toate recipientele sa fie din acelasi material sau in aceeasi culoare, pentru ca aspectul general sa nu fie dezordonat.
In ce priveste pamantul in care vei cultiva plantele, trebuie sa il alegi in functie de caracteristicile acestora. Majoritatea legumelor sau plantelor aromatice vor creste bine intr-un mix de pamant universal, pe care il poti cumpara de la supermarket. Daca ai o gradina de legume la tara si vrei sa folosesti pamant de acolo, tine cont ca ar putea fi infestat cu boli si daunatori. Il pot combina cu ingrasamant.
Mobilierul pentru mini sera
Dupa ce ai stabilit ce vei cultiva si ai ales recipientele si pamantul, este nevoie sa amenajezi noua ta mini sera. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru corpuri mai mari sau mai mici, suspendate sau supraetajate. O idee creativa este sa te foloseti de europaleti pe care sa ii pui fie in pozitie verticala, fie in pozitie orizontala.
Poti cumpara polite de diferite dimensiuni, pe care sa le prinzi in perete. Iar daca spatiul ti-o permite, adauga in gradina ta o masuta si un sezlong unde iti poti savura cafeaua dupa o runda de gradinarit. Daca investitia initiala pare prea mare nu lasa acest lucru sa te descurajeze. Exista acum credite pe care le poti accesa usor online, doar prin completarea unui formular. Poti aplica pentru credite rapide aici si ai banii in cont in aceeasi zi.
Gradina din balcon e un spatiu de relaxare excelent. In plus, ii poti implica si pe copii in activitatile de gradinarit, iar la final veti avea satisfactia de a manca ceva cultivat de intreaga familie. Indiferent daca ai un balcon generos sau unul mic, inchis sau deschis, incearca sa il transformi intr-o mini gradina si vei simti din plin efectele benefice.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.5 din 12 voturiUltima ora