Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum putem avea in gradina o cultura de castravete amar? Avantaje, oportunitati si beneficii

cum-putem-avea-in-gradina-o-cultura-de-castravete-amar-avantaje-oportunitati-si-beneficii

Cultura de castravete amar nu este una pretentioasa, ci se prezinta perfect adaptata solului si climei din tara noastra. Ceea ce o deosebeste fata de celelalte plante este cantitatea mare de insulina pe care o produce, astfel functionand ca un remediu natural atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea diabetului. Acest avantaj adus de castravetele amar poate aduce si un venit in plus.


Castravetele amar se poate cultiva in camp, dar si in spatii protejate, adica in solarii. Este o planta viguroasa, care creste mult, de aceea necesita sistem de sustinere. Are o capacitate foarte mare de a face bolta in sere. Important de precizat este ca aceasta planta rodeste foarte bine, fiind putin mai tardiva decat castravetele comun. Un castravete amar de doar 50 g se vinde cu 5 lei, ceea ce inseamna un pret de 100 de lei/kg. 
 
O planta produce 20 de castraveti, a caror greutate variaza intre 50 si 300 de grame. Fructele sunt deosebite, avand o forma zgrunturoasa la exterior. Cand ajung la maturitate, acestea creeaza o usoara explozie si arunca semintele in afara fructului, asigurand prin aceasta autoinsamantarea.
 
Nu este o planta pretentioasa, se poate cultiva in sistem ecologic sau chiar pe balcon. Are rezistenta sporita la seceta, spre deosebire de castravetele comun, care este foarte sensibil. Dupa coacerea fructelor, care dureaza aproximativ 3 luni, se pot recolta productii de pana la 40 tone pe hectar. Ceea ce la un pret minim de 30 de lei/kg inseamna venituri de peste 250.000 de euro.

Ce este castravetele amar - antidiabet?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Castravetele amar sau momordica este o planta din familia bostanoaselor, foarte bogata in insulina, care creste bine in sere, iar vara - pe terasa, balcon sau in apartament. De la planta se folosesc atat fructul, cat si lastarii tineri si frunzele – in salate sau in supe.
 
Se adapteaza foarte bine solului si climatului din tara noastra. Se planteaza in luna aprilie in partea de sud a tarii si in luna mai in partea de nord, rezistand la temperaturi de pana la 14 grade. Pentru coacere are nevoie de caldura, pana la 32 de grade. Este foarte rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are nici daunatori naturali.
 
Cercetatorii vorbesc despre castravetele amar ca despre un adevarat panaceu. El a fost numit, cum spuneam, "insulina vegetala", insa are si efecte anti-tumorale dovedite si sustine functionarea unor organe importante, precum ficatul sau fierea. Fructele se pot pastra in stare proaspata pana la doua saptamani in frigider, se pot mura sau se pot usca si macina cu rasnita, obtinandu-se pubere.

Intre castravetele cunoscut de toata lumea si cel amar antidiabet exista multe diferente, insa unul vizibil este floarea. Aceasta planta produce flori care sunt in general aproape asemanatoare cu cele ale castravetelui comun, insa mult mai delicate, putin mai mici, cu petalele mai subtiri si usor creponate. Florile, unisexuat monoice dispuse cate 1-2 la un loc la subsoara frunzelor, sunt gamopetale, cu corola de culoare galben deschis si in forma de palnie. Ovarul interior al florii femele are forma viitorului fruct, iar cele mascule sunt pedunculate, cu corola mai mare, apar intotdeauna inaintea florilor femele si numarul lor este mult mai mare. In general, planta prezinta un numar predominant de flori mascule, peste 70%. Aceste flori nu fructifica, rolul lor principal fiind acela de a asigura polenizarea florilor femele care reprezinta de regula 30% din totalul florilor de pe planta.
 
Pentru cultivarea castravetelui amar trebuie avut in vedere cateva aspecte importante precum lumina, uminitatea, temperatura si fertilizarea. Acestia aduc rezultate concrete si plante sanatoase.

Lumina

Conditioneaza valorile celorlalti factori cu care se coreleaza direct. Cercetarile  au scos la iveala faptul ca planta are cerinte moderate fata de acest principal factor de vegetatie. Deficitul de lumina duce la alungirea plantelor si reducerea fructificarii, iar excesul de lumina provoaca imbatranirea prematura  a plantei, diminuand in acest fel potentialul de productie.

Descopera castravetele amar, cultura super-profitabila! Fruct exotic bogat in insulina, perfect pentru diabetici. Usor de cultivat, rezistent la seceta. Venituri potentiale de 250.000 euro/hectar. Comanda ghidul Cultura castravetelui antidiabet<<

Umiditate

Se dirijeaza la sol prin udarea culturii cu norme de apa de 250-300 m3/ ha, iar  umiditatea atmosferica se dirijeaza cu ajutorul sistemului de aerisire cu care  spatiul protejat este dotat. Datorita sistemului radicular bine dezvoltat si zestrei sale genetice valoroase, aceasta specie rezista in conditii de seceta mult  mai mult decat castravetele comun. Putem concluziona ca Momordica are pretentii moderate fata de apa si se aplica in general 14-16 udari.
 

Temperatura

Trebuie mentinuta in limita parametrilor optimi, luandu-se masurile ce se impun pentru asigurarea acestor valori. In general, acest factor de vegetatie trebuie dirijat in functie de intensitatea luminoasa si de umiditate. Cerintele plantei fata de acest factor de vegetatie sunt moderate. Temperaturile ridicate, mai mari de 35°C, conduc la crearea secetei atmosferice si la pierderea viabilitatii polenului, iar in final la avortarea florilor. Temperaturile scazute determina incetinirea ritmului de crestere si dezvoltare a plantelor, mai ales a fructelor.
 

Fertilizare

Se realizeaza cu ajutorul analizelor de laborator. Dupa determinarea starii de fertilitate a solului sau substratului de cultura, se administreaza periodic ingrasaminte organice naturale, pentru culturile ecologice si ingrasaminte  organice si chimice, pentru culturile clasice conventionale.
 

Oportunitatile unei culturi de castravete amar

Cultura castravetelui amar reprezinta o oportunitate uriasa, deoarece productia la nivel national este destul de scazuta, aceasta planta fiind destul de putin cunoscuta in Romania. De asemenea, si potentialul financiar este urias: samanta se vinde cu 1 leu bucata, kilogramul de castraveti cu 30-50 de lei, iar pulberea cu 1 leu gramul. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016