Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se planteaza castravetele amar?

cum-se-planteaza-castravetele-amar

Planta in sine este asemanatoare vitei de vie, o planta agatatoare cu flori galbene delicate si frunze adancite. Iubeste soarele si umiditatea scazuta si necesita udare regulata.


Fructele sale ovale si lungi de culoare verde, texturate, sunt la fel de crocante ca un castravete, dar extrem de amare pentru papilele gustative. Atunci cand fructele sunt coapte, acestea se rup cu un pocnet caracteristic. 
 
Acestea sunt recunoscute pentru proprietatile lor medicinale. Castravetele amar poate fi crescut si cultivat chiar in curtea casei. Planta necesita in jur de 90 de zile de vreme calda pentru a produce o tartacuta de calitate. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Clima din Romaniei permite dezvoltarea acestei plante in conditii optime, dar se poate cultiva si in vase de 5 litri sau jardiniere. Dupa insamantare, Mormodica dezvolta frunze in aproximativ 11 zile si flori de la 40 la 50 de zile. Dupa fertilizare, fructele se vor dezvolta in aproximativ 10 zile.
 

Plantarea rasadurilor

 
Este una dintre lucrarile de mare importanta pentru reusita acestei culturi. Rasadul se scoate cu mare atentie din ghiveci sau paletii alveolari, fara a strivi si rupe planta sau radacinile. Dupa aceasta operatiune, se efectueaza orificiul de plantare pe marginea rigolei. 
 
Orificiul se realizeaza cu oticul sau coltul ascutit al sapei. Se introduce cubul nutritiv in orificiul de plantare, dupa care se acopera si se strange bine cubul nutritiv cu pamant. Plantatul cuburilor nutritive se face putin mai adanc fata de cum au crescut in faza de rasad, de regula cu 2-3 cm, pana aproape de cotiledoane.
 
Plantatul este indicat sa se faca dimineata, seara sau in zilele innorate. Se evita soarele puternic si temperaturile ridicate. Imediat dupa plantare, se face irigatul culturii. Aceasta lucrare se repeta la 2-3 zile, pentru a asigura prinderea rasadurilor.
 
Acolo unde se infiinteaza suprafete mari si dotarea o permite, plantarea rasadurilor nu se face manual, asa cum am prezentat anterior, ci cu masina de plantat rasaduri. 
 
In spatii protejate, densitatea la hectar variaza in functie de schema de plantare aleasa, de la 12.000 de plante/ha la 24.000 de plante/ha.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton