Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Istoria legumelor: Vânăta - toamne dulci şi aromate

istoria-legumelor-vanata-toamne-dulci-si-aromate

VANATA - CULTIVAREA VINETELOR, ISTORIA VINETEI, VINETE UMPLUTE, MANCARE CU VINETE, retete vinete in bucatarie. Unde a aparut vanata, de cand gatesc romanii vinete?


Alături de roşii sau ardei, vinetele sunt nelipsite de pe masa românilor, sub formă de salată, vara, sau gătite în mâncăruri cu iz oriental, mai spre toamnă. Cum ar fi o zi toridă de august fără o salată de vinete amestecată din belşug cu maioneză, scoasă proaspătă şi rece din frigider?

Şi parcă nici toamna la noi nu ar mai fi atât de caldă în lipsa borcănelelor cu zacuscă în care, la loc de cinste, vinetele aşteaptă cuminţi la un loc cu roşiile, gogoşarii şi ceapa.

Răspândită de arabi


În Europa occidentală vânăta s-a răspândit prin Gibraltar, în regiunile cucerite de arabi. Printre reţetele celebre rămase de atunci în istoria culinară a Spaniei se află „Firigolla”, o salată de legume coapte - vinete, roşii şi ardei, sau „Ensalada Murciana”.

Vinete umplute – leşină imamul după ele


Într-adevăr, vânăta înghite mult ulei, oricum ai da-o. Iar la Imam Baialdî se pune de măsline, nu de floarea-soarelui. Totul începe cu două-trei vinete mai groase, care se spală şi se crestează pe lungime, în patru. Aşa se sărează şi se clocotesc, apoi se lasă să se scurgă. După ce a ieşit toată zeama amară din ele, se umplu cu un amestec de legume călite într-o ceaşcă de ulei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h


În principiu, în umplutură este vorba de roşii şi ardei, asezonate cu usturoi şi frunze de ţelină sau pătrunjel. Ca variaţiuni pe aceeaşi temă, se mai poate pune ceapă, rădăcină de ţelină, morcov sau varză, cu toate tăiate cât mai mărunt şi trase la tigaie.

După ce s-au umplut vinetele cu amestecul de legume, se pun în tavă, se stropesc cu ulei, se mai adaugă ceva felii subţiri de roşii şi se dau la cuptor jumătate de oră.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Udare suplimentara cu apa a plantelor agricole ...

Este parte de tesut vasculirizat cu membrane ingrosate si lignificate care are rolul de a conduce in ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016