Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Nautul, un ingredient specific Orientului
Despre NAUT, istoria nautului in Romania, cultivarea nautului si inmultirea nautului prin seminte. Denumire stiintifica naut, poze cu naut
Nautul - Cicer arietinum - este o planta leguminoasa anuala, asemanatoare cu mazarea. In Europa a inceput sa fie cultivat in Evul Mediu, iar in Romania a fost adus de turci in secolul 17. Pentru ca in Dobrogea uscata si secetoasa nautul a gasit conditii propice de cultivare, acesta a fost numit mazarea berbecilor, de catre oierii romani din regiune. Exista in jur de 21 de varietati de naut, diferite ca forma si culoare.
Cultivarea si ingrijirea nautului
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Nautul prefera un sol lutos sau nisipos, bogat in substante nutritive, cu grenaj bun si cu pH cazut. Nu trebuie udata din exces, pentru ca radacinile putrezesc daca stau in pamant mereu umed. Mai mult chiar, nautul este rezistent la seceta, insa tolereaza greu temperaturi peste 26 grade Celsius in timpul zilei. Trebuie plantat intr-un loc cu multa lumina, de acest factor depinzand dezvoltarea lui ulterioara.
Inmultirea nautului prin seminte
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura