Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP 5 idei de afaceri in legumicultura

top-5-idei-de-afaceri-in-legumicultura

La aceasta ora, potentialul de dezvoltare al unei afaceri in sectorul agricol in Romania este inca foarte ridicat. Daca detii un teren si te numeri printre antreprenorii care vor sa-si deschida o afacere in legumicultura, acum este momentul cel mai potrivit pentru a o demara.


Criza sanitara prin care trecem ne face  sa ne reorientam spre consumul de produse interne, pentru a sprijini economia locala sau micii intreprinzatori, pentru a reduce in special dependenta de produse din import.

 

Daca ai la dispozitie bani pe care esti dispus sa-i folosesti in acest scop sau un teren pe care vrei sa il valorifici, exista o serie de investitii pe care le poti face in legumicultura. Aceste investiții nu presupun costuri initiale foarte mari, iar faptul ca ai la dispoziție o gama variata de posibilitați din care poți alege e un beneficiu suplimentar. 

 

Mai mult, pentru a demara o afacere in legumicultura nu este nevoie de un solariu inca de la bun inceput, ci poate fi inceputa si intr-o gradina unde exista si cateva spatii inchise, protejate.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Iata un top al celor mai cautate idei in domeniul legumicole pe care le poti fructifica.

O ferma bio

Avand in vedere ca tot mai multa lume se orienteaza spre consumul de produse ecologice, bio, o cultura de legume ecologice este una din cele mai profitabile tipuri de afaceri pe care o poti incepe in domeniul legumicol. Daca detii o ferma pe o suprafata relativ mica poti demara si solicita un proiect prin care sa obtii fonduri europene pentru o ferma de legume bio, care cu siguranta va fi de succes. Avand in vedere conditiile pedoclimatice din tara noastra si interesul tot mai crescut pentru acest tip de consum, deopotriva cu soiurile rare de seminte care mai pot fi gasite aici, o ferma bio in domeniul agricol cu siguranta este o idee care merita luata in calcul.

Varza kale

Dintre culturile legumicole dezvoltate cu succes in ultimii ani la noi in tara se numara si cea de varza kale. Aceasta cultura, relativ recenta, a prins avant in special in ultimii ani, de cand interesul pentru gastronomia raw-vegana a crescut si la noi. Frunzele acestei verze sunt cautate pentru proprietatile lor antioxidante si pentru faptul ca sunt bogate in elemente nutritive, fiind folosite in salate sau sucuri detoxifiante. 

 

Cultura, in sine, nu este una dificila, spun cei care s-au ocupat de cresterea acestui tip de varza si, in plus, se bucura de avantajul de a putea fi recoltata pana tarziu, la final de an. Singura problema ar putea fi daunatorii specifici plantelor varzoase, adica melcii fara cochilie sau puricele verde.

Varza de Bruxelles

Tot din categoria cruciferelor sau familia Brassicaceae se numara si varza de Bruxelles, apreciata tot mai mult in gastronomie datorita proprietatilor antioxidante ale aceste legume. Se formeaza pe tulpini de 50-70 cm, pe care se gasesc circa 40-60 de verzisoare sau muguri comestibili. Acestia sunt bogati in betacaroten, acid folic dar si carbohidrati. Cultura in sine nu este una dificila, necesitand fertilizare prin gunoi de grajd sau ingrasaminte chimice, si este rezistenta la temperaturi joase. Temperatura optima de vegetatie este cuprinsa intre 15-21 grade Celsius, cele prea ridicate influentand negativ dezvoltarea plantei. Este nevoie insa de o umiditate constanta in sol pentru crestere si dezvoltare optime, si de cultivarea pe soluri profunde, fertile si bine structurate.

Cartof chinezec (Yam sau Ignam)

Acest tip de cartof nu este altceva decat varianta chinezeasca a clasicului cartof, cu pulpa alba si fainoasa si cu rizomi tuberificati, care se consuma precum cei clasici de la noi. Acest tip de cartof este foarte cautat si apreciat in China in special in ultimul timp, cand s-a intensificat consumul de produse de tip Fast Food. 

 

Productia de tuberculi de Yam sau Ignam chinezesc e potrivita pentru zone temperate, si cultura prefera solurile profunde, usoare, bine drenate, in care se pot dezvolta corespunzator rizomii tuberizati, Avantajul este ca aceasta cultura poate fi obtinuta cu usurinta si de catre amatori, in conditiile unei agriculturi ecologice, deoarece aceasta specie rustica se poate dezvolta fara boli sau daunatori, si fara sa aduca pagube economice, conform Ideideafaceri.ro.

Ciupercaria

O cultura de ciuperci poate fi infiintata de oricine, pentru ca nu este nevoie de o investitie mare si, mai ales, de un teren agricol. Daca exista un spatiu potrivit, o investitie de circa 500 euro poate aduce un venit de cca 1000-1500 lei lunar. Cele mai profitabile soiuri sunt Pleurotus, cu conditii mai accesibile de cultivare si care au devenit tot mai cautate pe piata, prețul de vanzare ajungand sa il depaseasca pe cel al ciupercilor Champignon. In plus, compostul acestuia poate fi produs direct de catre producator. 

 

Daca iti doresti infiintarea unei culturi legumicole si detii un teren pentru a o cultiva, poti utiliza una din ideile de mai sus pentru a pune in practica viziunea ta. De obicei, costurile initiale sunt asigurate de catre producatori, desi exista posibilitatea de finantare prin granturi.

 

Daca nu ai posibilitatea de a accesa fonduri structurale sau guvernamentale pentru finantarea afacerii, poti accesa oricand una din varianta de credite agricole rapide puse la dispozitie de una din societatile de finantare nebancare. Acestea iti asigura un aport de capital de pana la 700.000 lei, care poate fi folosit ca si capital de lucru, pentru investitii de dezvoltare sau pentru alte tipuri de destinatii. Creditul se poate obtine rapid si necesita un numar minim de documente, in asa fel incat ideea si viziunea ta de afacere din domeniul agriculturii sa prinda contur si sa aiba sustinerea financiara necesara unei dezvoltari durabile.


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016