Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru plantarea bulbilor de toamna

recomandari-pentru-plantarea-bulbilor-de-toamna

Printre cele mai cunoscute flori care se inmultesc prin acesti bulbi de toamna, se numara lalelele, zambilele, narcisele, ghioceii, freziile, crocusii, irisii, fritillaria si muscarii.


In alegerea bulbilor de toamna, trebuie sa se tina cont de de o serie de aspecte. Pentru a va asigura ca veti avea flori cat mai mari si frumoase in primavara, trebuie sa efectuati in primul rand tesutul bulbilor. Acestia trebuie sa fie fermi, tari, fara parti moi sau mucegaite. De asemenea, suprafata bulbilor trebuie sa fie cat mai neteda.
Bulbii, adusi in tara in perioada calduroasa prezinta un risc deosebit de a incolti, caz in care nu este recomandat achizitionarea acestora.
 
Ofertele cu bulbi de toamna foarte ieftini, de dimensiune mica, vor avea ca rezultat obtinerea unui procent redus de inflorire, cu flori mici. Este de preferat sa se aleaga bulbil cat mai mari, pentru o inflorire abundenta si o dimensiune mare a florilor.
 
Plantarea bulbilor de zambile
Zambilele sunt flori ce infloresc primavara devreme, iar denumirea lor vine din grecescul Hyakinthos, insemnand piatra pretioasa, giuvaer.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Bulbii de zambila se planteaza in gradina, la fel ca si bulbii de lalele, la adancimi de 12-15 centimetri, distanta dintre plante fiind de minim 10 centimetri. Bulbii se vor aseza in groapa de plantare cu discul in jos. Adancimea de plantare este influentata mult si de marimea bulbilor.
 
La fel ca si in cazul bulbilor de lalele,  zambilele se vor scoate atunci cand frunzele s-au uscat, se vor curata bulbii si se vor depozita in locuri racoroase, aerisite.
 
Plantarea bulbilor de lalele
Lalelele fac parte din familia geofitelor. Este o planta care, in conditii de viata nefavorabile, supravietuieste in pamant prin organele subterane, fiind practic o planta perena.
 
Bulbii de lalele sunt bulbi de toamna, si se preteaza a fi plantati in gradina in intervalul septembrie – noiembrie, chiar si in decembrie. Principala conditie este ca pamantul sa nu fie inghetat.
 
Laleaua se planteaza in zone insorite sau partial umbrite, in gropi adanci de 10-12 cm, unde bulbul se aseaza cu discul in jos. Se recomanda ca fixarea bulbului sa se realizeze intr-un strat de 2-3 centimetri de pamant maruntit la baza gropii. In gradinile familiale, distantele intre bulbi se recomanda a fi intre 10-20 de centimetri.
 
In functie de grupele din care fac parte, lalelele vor inflori in intervalul martie - mai. Printre principalele grupe de lalele se numara Darwin Hibrid, Simple timpurii si simple tarzii, Duble timpurii si duble tarzii, Greigii, Parrot (Papagal), Fringed (simple si duble), Triumph si lalelele botanice.
 
O atentie deosebita se va acorda gradinilor unde sunt frecvent semnalate urme ale rozatoarelor. Acestea consuma cu placere bulbii de lalele, caz in care bulbii pot fi protejati de rozatoare prin plantarea in cosuri.
 
Ingrijirea lalelelor este relativ simpla. Florile raman pe toata durata lor de viata pe planta. Se recomanda taierea acestora cand incep sa se decoloreze pentru a evita ca planta sa formeze fruct, ducand astfel energia doar in bulb.
 
Cand frunzele lalelei sunt uscate este momentul scoaterii bulbului din sol. Acesta se va curata de pamant si se va depozita in spatii aerisite, racoroase, pana in toamna, cand se va replanta in alt loc decat cel initial.
 
Plantarea bulbilor de narcise
Narcisa este o planta cu bulbi pereni, tunicate si rezistente la ger. Narcisele infloresc primavara in martie-aprilie, dar sunt si varietati ce isi pot prelungi inflorirea pana in luna mai.
 
Narcisa prefera zonele insorite sau partial umbrite si nu suporta solurile grele, cu multa umezeala, unde bulbii pot putrezi.
 
Bulbii de narcisa se recomanda a se planta mai devreme decat bulbii de lalele, pentru ca pot forma usor radacini la depozitare. Se va folosi o adancime de plantare de 12-15 centimetri.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.05 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016