Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ajutoare vor primi fermierii calamitati de fenomenele hidrometeorologice extreme

ce-ajutoare-vor-primi-fermierii-calamitati-de-fenomenele-hidrometeorologice-extreme

MADR va aloca peste 28 de milioane deli pentru ajutoarele de minimis acordsate fermierilor din sectorul vegetal, care au avut de suferit de pe urma acestor fenomene.


In sedinta de Guvern din data de 29 aprilie 2015 a fost adoptata o Hotarare prin care se acorda un sprijin pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014 care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal.
 
Reamintim ca Hotararea Guvernului nr. 865/2014 privind aprobarea schemei „Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014 care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal” a creat cadrul legal privind acordarea de compensaţii producatorilor agricoli afectaţi de grindina, ploi torentiale, viituri, inundaţii, infiltratii de apa produse de ploi torenţiale, vant puternic, caderi masive de zapada, ingheţ, astfel incat aceştia sa işi continue ciclul de producţie.

Producatorii agricoli afectati de fenomene hidrometeorologice nefavorabile au avut termen pana in data de 7 noiembrie 2014 pentru a depune cereri de ajutor precum şi alte documente doveditoare care sa ateste ca desfaşoara o activitate economica cat şi paguba produsa. Procesele verbale de constatate a pagubelor au fost intocmite de comisiile locale/judeţene pentru situaţii de urgenţa pana la finalul anului 2014, in conformitate cu reglementarile legale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Hotararea Guvernului nr.865/2014 nu a produs efecte juridice, respectiv care cei care au depus cereri de ajutor de minimis in baza acestui act normativ nu au beneficiat de nicio plata in anul 2014.
 
Avand in vedere cele mentionate, a fost necesara elaborarea unei noi Hotarari de Guvern care sa deblocheze situaţia in anul 2015, pentru a se asigura un tratament nediscriminatoriu producatorilor agricoli care au depus cereri de sprijin si documente insotitoare acestora conform prevederilor HG nr.865/2014. Totodata, se asigura un tratament nediscriminatoriu si pentru toti producatorii agricoli care au detinut culturi in spatii protejate si care au fost afectati de fenomene hidrometeorologice, care s-au manifestat in perioada ianuarie-august 2014.
 
Se estimeaza un numar de peste 7500 beneficiari ai schemei de ajutor de minimis care exploateaza culturi agricole/culturi in spaţii protejate/plantaţii pomicole/viticole, si care, dupa caz, depun cereri de ajutor in baza noii hotarari, sau au cereri de ajutor inregistrate la Direcţiile pentru agricultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti in baza Hotararii Guvernului nr. 865/2014.
 
Cuantumul maxim al sprijinului financiar este urmatorul:
a) grau, porumb, sorg, floarea-soarelui, rapiţa, orz, secara, triticale, ovaz, soia, orzoaica - 335 lei/ha;
b) legume in camp, pepeni - 610 lei/ha;
c) cartof - 700 lei/ha;
d) plantaţii pomicole - 1.200 lei/ha;
e) plantaţii viticole - 500 lei/ha;
f) sfecla de zahar - 400 lei/ha;
g) lucerna, muştar, tutun - 250 lei/ha;
h) capşuni - 300 lei/ha;
i)  culturi in spatii protejate  – 1.200 lei/ha.
 
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depaşi echivalentul in lei al sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, in cursul exerciţiului financiar actual şi in cele doua exerciţii financiare precedente.
 
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazuta de prezenta hotarare sunt de 28.229.000 lei şi se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton