Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, vin rachetele antigrindina! Lansari in 6 judete anuntate de Ministerul Agriculturii

atentie-vin-rachetele-antigrindina-lansari-in-6-judete-anuntate-de-ministerul-agriculturii

Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor are in acest moment capacitati de interventie doar in zonele protejate de infrastructura antigrindina din cadrul unitatilor operationale. SNACP nu poate efectua, in acest moment din cauza capacitatii, interventii la nivelul intregii tari.


Serviciile de protectie antigrindina si capacitatile de crestere a precipitatiilor sunt in curs de dezvoltare la nivelul intregii tari. De asemenea, la nivelul transfrontalier se urmareste realizarea sistemelor de conectare. 
 
Incepand din anul 2000, Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor a devenit functional. Acest lucru a fost hotarat in urma necesitatii adoptarii unor masuri de preventie a reducerii riscurilor climatice asociate fenomenelor meteorologce extreme, precum grindina, ploi torentiale, seceta. Scopul este de a asigura protectia culturilor agricole cu inalta valoare economica si al comunitatilor rurale din zonele de interventie.
 
Combaterea grindinei include activitati ce genereaza modificari ale conditiilor meteo-climatice la nivel local. Activitatile de interventii active in atmosfera au fost reglementate conform Legii nr. 173/2008 si prin hotararea Guvernului pentru aprobarea normelor de aplicare a legii, structurii si a Programului de dezvoltare a SNACP 2010 - 2024. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sase Unitati operationale din cadrul SNACP sunt pregatite pentru realizarea interventiilor active in atmosfera, potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Sezonul de combatere a caderilor de grindina a inceput pe data de 15 aprilie, in acest an, si se va desfasura pana pe data de 15 octombrie. Scopul Unitatilor este de a reduce riscurile de fenomene meteorologice periculoase. 
 
Unitatile de Combatere de Grindina (UCCG) vor proteja o suprafata de aproximativ 2,2 milioane ha prin functionarea unui numar de 94 de puncte de lansarea (PL), pentru inceput, amplasate astfel: 
 
- UPCCG Prahova care asigura, cu 22 de PL, protectia culturilor agricole in judetele Prahova, Buzau, Teleorman si Olt;
 
- UCCG Iasi care asigura, cu 16 PL, protectia culturilor agricole din judetele Iasi si Vaslui;
 
- UCCG Vrancea care asigura, cu 20 PL, protectia culturilor agricole in judetele Vrancea si Galati;
 
- UCCG Oltenia care asigura, cu 19 PL, protectia culturilor agricole din judetele Olt, Dolj, Valcea si Mehedinti;
 
- UCCG Timis care asigura, cu 7 PL, protectia culturilor agricole din judetul Timis;
 
- UCCG Mures care asigura, cu 10 PL, protectia culturilor agricole din judetul Mures.
 
Alte 12 PL din cadrul UCCG Timis si Mures urmeaza sa intre in operare pe parcursul sezonului. In acest moment sunt in diferite stadii de realizare, precum constructie, finalizare sau dotare.
 
Suprafata protejata a crescut constant in ultimii ani, de la 116.000 ha protejate, in 2015, s-a ajuns la 1,5 milioane ha, in 2021. In acest sezon se preconizeaza depasirea a 2,3 milioane ha impotriva fenomenelor meteorologice periculoase. 
 
"Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor a devenit functional incepând cu anul 2000, ca urmare a necesitatii adoptarii unor masuri preventive de reducere a riscurilor climatice asociate fenomenelor meteorologice extreme: grindina, ploi torentiale, seceta, ?.a. Scopul SNACP este de a asigura protectia culturilor agricole cu inalta valoare economica (vii, livezi, sere, etc) precum si al comunitatilor rurale din zonele de interventie, fata de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbarilor climatice. Activitatile de combatere a grindinei genereaz? modificari ale conditiilor meteo-climatice la nivel local, cu raza limitata de actiune, in spatiu si timp. Reglementarea activitatii de interventii active in atmosfera a fost realizata prin Legea nr.173/2008 privind interventiile active in atmosfera si prin hotarari ale Guvernului pentru aprobarea normelor de aplicare a legii, a structurii si a Programului de dezvoltare a SNACP 2010 - 2024. Responsabilitatea managementului Sistemului revine Autoritatii pentru Administrarea SNACP structura de specialitate din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", a transmis MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016