Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HG privind imbunatatirea calitatii produselor ecologice a fost reglementata

hg-privind-imbunatatirea-calitatii-produselor-ecologice-a-fost-reglementata

Potrivit MADR, in sedinta de Guvern din data de 26 iunie a.c., au fost aprobate doua acte normative importante pentru fermierii care isi desfasoara activitatea in domeniul imbunatatirilor funciare si a agriculturii ecologice. Unul dintre ele este reprezentat de Hotararea de Guvern pentru completarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, iar celalalt aduce modificari si completari la Legea imbunatatirilor funciare nr 138/2004.


‚Hotararea guvernamentala  pentru completarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul agriculturii ecologice vine ca urmare a numeroaselor solicitari ale fermierilor care detin exploatatii de mici dimensiuni, inregistrate in sistemul ecologic, fapt ce presupune costuri suplimentare de certificare si inspectie anuala.

Tinand cont de faptul ca 65% din exploatatiile ecologice sunt de mici dimensiuni, de la 0,3 - 5 ha, s-a decis alocarea unui sprijin in cuantum total de 7050000 de euro din fonduri europene, acesta urmand a acoperi taxele de inspectie si certificare, mentinand astfel exploatatiile respective in sistemul ecologic.

Practic, aceasta masura se inscrie pe linia sprijinirii de catre Guvernul Romaniei a agriculturii ecologice si vizeaza o crestere a platii suplimentare la exploatatiile ecologice de mici dimensiuni (0,3-5 ha) de peste 17% (de la 450 la 540 euro), fermele aflate intre 5,1 - 20 ha primind 611,43 de euro, iar cele de peste 21 ha beneficiind de 510 euro, exploatatiile mari, de peste 20 de hectare, nefiind dezavantajate intrucat acestea isi pot acoperi costurile de certificare si inspectie anuale prin valorificarea unui volum mai mare de produse ecologice, raportat la dimensiunea lor.’
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016