Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea pajistilor permanente, din nou in actualitate
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a actualizat proiectul de lege a pajistilor permanente.
Potrivit art. 1 Scopul acestei legi il constituie reglementarea organizarii, administrarii si exploatarii pajistilor permanente. Acest termen se aplica acelor "suprafete agricole de pasuni si fanete, naturale sau cultivate, folosite pentru productia de iarba sau de alte plante erbacee furajere, care nu au fost incluse timp de cel putin cinci ani in sistemul de rotatie a culturilor si care sunt utilizate pentru pasunatul animalelor si producerea de furaje, cu respectarea bunelor conditii agricole si de mediu".
Astfel, detinatorii de pajisti sunt obligati sa mentina suprafata totala ocupata de pajisti la 1 ianuarie 2007.
Legea prevede ca exista si exceptii la interdictia de scoatere definitiva sau temporara din circuitul agricol al pajistilor. Aceste exceptii pot fi avizate doar de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si se pot face pentru: amplasarea de constructii care deservesc activitati agricole, retelele de comunicatii electronice sau elemente de infrastructura necesare acestora, refugii montane in caz de urgenta, infiintarea de noi capacitati de producere a energiilor regenerabile, precum si amplasarea obiectivelor de interes national.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit proiectului publicat, "pentru punerea in valoare a pajistilor aflate in domeniul privat al comunelor, oraselor, respectiv municipiilor si folosirea eficienta a acestora, consiliile locale, in baza cererilor crescatorilor de animale, persoane fizice sau juridice avand animale inscrise in registrul National al Exploatatiilor, pot incheia contracte de inchiriere, in conditiile legii, pentru suprafetele de pajisti disponibile, proportional cu efectivele de animale detinute in exploatatie, pe o perioada de minimum 10 ani".
Autor:
Cornel Oprea
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura