Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Proiectul legii pajistilor a fost publicat vineri si se afla in dezbatere publica
Ministerul Agriculturii a publicat, vineri, proiectul privind legea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar.
Pajistile permanente, denumite in continuare pajisti, sunt suprafete agricole de pasuni si fanete, naturale sau cultivate, folosite pentru productia de iarba sau de alte plante erbacee furajere, care nu au fost incluse timp de cel putin cinci ani in sistemul de rotatie a culturilor si care sunt utilizate pentru pasunatul animalelor si producerea de furaje, cu respectarea bunelor conditii agricole si de mediu, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Potrivit proiectului legii, se interzice scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol a pajistilor. Exceptie fac lucrarile aprobate de MADR, lucrari care se incadreaza in categoriile: constructii care deservesc activitati agricole, infrastructura de comunicatii, refugii montane, energie regenerabila, obiective de interes national. Totodata, este interzisa includerea pajistilor in intravilanul localitatilor.
Modul de folosire si exploatare a pajistilor se face cu respectarea bunelor conditii agricole si de mediu. Suprainsamantarea pajistilor se realizeaza numai cu seminte de plante erbacee furajere perene din familiile de graminee si leguminoase sau amestecuri ale acestora.
Lucrarile de intretinere a pajistilor si a utilitatilor zoopastorale se vor efectua de catre crescatorii de animale care le folosesc. Conditiile si nivelul acestor lucrari vor fi cuprinse in contractul de concesiune/inchiriere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Pentru contractele incheiate de catre detinatori cu crescatorii de animale, se va asigura o incarcatura optima de animale pe hectar, dar nu mai mica de 0,3 UVM/ha.
De asemenea, in vederea accesarii fondurilor europene aferente platilor pe suprafata, persoanele fizice si juridice proprietari/utilizatori de pasuni, au obligatia sa asigure o incarcatura minima de 0,3 UVM/ha de pasune.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora