Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi precizari despre subventiile pentru pasuni
Ordinul ministrului Agriculturii care stabileste modul de acordare a subventiilor va fi modificat in zilele urmatoare la capitolul referitor la subventiile pentru pasuni.
Cu aceasta ocazie, ministrul a anuntat ca ordinul ministerial care stabileste cum se acorda subventiile va fi modificat la capitolul subventii pentru pasuni, intrucat a fost nevoit sa gaseasca un echilibru intre fermieri si asociatiile acestora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Raspunzand interpelarii fermierului care era nemultumit ca subventiile pentru pasuni se opresc la asociatii si nu ajung si in buzunarele fermierilor , Daniel Constantin a declarat ca „dincolo de faptul ca nu avem cadastru in Romania si ca se fac diverse schimburi de terenuri fara contract, a existat si aceasta problema: cine incaseaza subventia pentru pasune? In spiritul legislatiei europene, banii trebuie sa mearga catre fermieri. Sprijinul financiar este, de fapt, o compensare pentru ca pasunea nu poate fi exploatata decat ca baza furajera. In Ordinul de ministru pe care l-am semnat si care e foarte stufos, are vreo 80 de pagini, obiectivul nostru a fost sa impacam si asociatiile si fermierii. Erau asociatii care incasau subventiile, amenajau pajistile, dar nu ajungeau multe fonduri la fermieri. Avem doua situatii in legislatia care a fost aprobata si care va fi modificata. Situatia in care poate sa aplice pentru obtinerea subventiei direct fermierul care este membru sau nu al unei asociatii. Daca este membru trebuie sa mearga la asociatia respectiva sa-i elibereze o adeverinta prin care specifica faptul ca fermierul lucreaza sau pasuneaza o cota parte din suprafata concesionata. Daca nu este membru al vreunei asociatii, aplica direct. Asociatiile trebuie sa vina cu o hotarare a Adunarii Generale a Membrilor prin care sa ne demonstreze ca, dupa amenajarea pasunilor, banii ramasi merg direct catre beneficiari. Asa noi avem garantia ca banii ajung la fermieri”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.67 din 6 voturiUltima ora