Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi precizari despre subventiile pentru pasuni

noi-precizari-despre-subventiile-pentru-pasuni

Ordinul ministrului Agriculturii care stabileste modul de acordare a subventiilor va fi modificat in zilele urmatoare la capitolul referitor la subventiile pentru pasuni.


Intr-o intalnire pe care a avut-o zilelele trecute cu apicultorii si fermierii, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a abordat si problema subventiilor pentru pasuni, raspunzand intrebarii unuia dintre fermierii prezenti la discutii.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul a anuntat ca ordinul ministerial care stabileste cum se acorda subventiile va fi modificat la capitolul subventii pentru pasuni, intrucat  a fost nevoit sa gaseasca un echilibru intre fermieri si asociatiile acestora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Raspunzand interpelarii fermierului care era nemultumit ca subventiile pentru pasuni se opresc la asociatii si nu ajung si in buzunarele fermierilor , Daniel Constantin a declarat ca „dincolo de faptul ca nu avem cadastru in Romania si ca se fac diverse schimburi de terenuri fara contract, a existat si aceasta problema: cine incaseaza subventia pentru pasune? In spiritul legislatiei europene, banii trebuie sa mearga catre fermieri. Sprijinul financiar este, de fapt, o compensare pentru ca pasunea nu poate fi exploatata decat ca baza furajera. In Ordinul de ministru pe care l-am semnat si care e foarte stufos, are vreo 80 de pagini, obiectivul nostru a fost sa impacam si asociatiile si fermierii. Erau asociatii care incasau subventiile, amenajau pajistile, dar nu ajungeau multe fonduri la fermieri. Avem doua situatii in legislatia care a fost aprobata si care va fi modificata. Situatia in care poate sa aplice pentru obtinerea subventiei direct fermierul care este membru sau nu al unei asociatii. Daca este membru trebuie sa mearga la asociatia respectiva sa-i elibereze o adeverinta prin care specifica faptul ca fermierul lucreaza sau pasuneaza o cota parte din suprafata concesionata. Daca nu este membru al vreunei asociatii, aplica direct. Asociatiile trebuie sa vina cu o hotarare a Adunarii Generale a Membrilor prin care sa ne demonstreze ca, dupa amenajarea pasunilor, banii ramasi merg direct catre beneficiari. Asa noi avem garantia ca banii ajung la fermieri”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016