Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAI propune o serie de modificari. Noile reguli vizeaza inregistrarea tractoarelor la primarie

mai-propune-o-serie-de-modificari-noile-reguli-vizeaza-inregistrarea-tractoarelor-la-primarie

Ministerul Afacerilor Interne propune o serie de modificari care vor avea impact si pentru proprietarii masinilor agricole autopropulsate: tractoare, combine, masinile de erbicidat.


Cea mai mare modificare vizeaza inregistrarea utilajelor agricole la primarie. In acest sens, cunoscutele numere galbene vor avea un nou format si un sistem de inregistrare la nivel national.
 
MAI vrea sa modifice Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006.
 
Tractoarele si alte utilaje care pot fi inscrise in regim special la primarii vor avea placutele schimbate fata de cum le stiu in prezent fermierii. In acest sens, se vor introduce noi placute de inmatriculare de la primarii, iar acestea nu vor mai avea litere, ci numai cifre.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"La inregistrare, vehiculelor li se atribuie placute cu un singur numar de inregistrare, care trebuie sa aiba fondul reflectorizant de culoare galbena, iar literele si cifrele, in relief, de culoare neagra, pentru vehiculele inregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai oraselor, ai municipiilor si ai sectoarelor municipiului Bucuresti. 
 
Si fondul reflectorizant de culoare alba, iar literele si cifrele, in relief, de culoare neagra, pentru autovehiculele care se inregistreaza la Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protectie si Paza sau, dupa caz, la Serviciul Roman de Informatii", se specifica in document.
 
De asemenea, numarul de inregistrare al vehiculelor inregistrate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor si sectoarelor municipiului Bucuresti se compune din indicativul localitatii, format din cifre arabe, indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, scris cu litere cu caractere latine majuscule, precum si dintr-un numar de ordine, format din cifre arabe.
 
In ceea ce priveste indicativele localitatilor, acestea se stabilesc intr-o anexa distincta, care face parte integranta din ordinul ministrului afacerilor interne prevazut la art. 19 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Vehiculele vizate sunt tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza de catre consiliile locale. 
 
In cazul placutelor actuale, vehiculele inregistrare la nivelul primariilor anterior intrarii in vigoare a ordinului emis potrivit art. IV din Ordonanta Guvernului nr. 11/2023 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, vor putea circula pe drumurile publice pana la radierea acestora, in conditiile legii.
 
Proiectul de modificare nu este inca in vigoare si are nevoie de aprobarea Guvernului si publicarea in Monitorul Oficial pentru a-si face efectele. 
 
Ulterior publicarii, MAI emite trebuie sa emita in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a hotararii, ordinul privind forma, continutul si procedura emiterii permisului de conducere international, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016