Modificari in Codul Rutier. O noua lege pentru tractoare si utilaje agricole
Masinile agricole aflate in evidenta primariilor vor fi trecute si intr-un registru special. Noul proiect legislativ pregateste modificari in Codul Rutier pentru tractoarele si utilajele agricole inregistrate la primarie.
In ceea ce priveste noul proiect, proprietarii de utilaje agicole vor fi nevoiti sa isi inscrie tractoarele intr-un Registru Unic. In acest sens, Politia va putea gestiona mai usor situatia acestora, in cazul unui accident.
"Evidenta vehiculelor inregistrate se tine la autoritatea competenta pe raza careia proprietarul sau detinatorul mandatat isi are domiciliul, resedinta sau sediul, care inscrie datele de identificare a proprietarului si a vehiculului in Registrul de evidenta a vehiculelor inregistrate, constituit la nivelul Directiei generale permise de conducere si inmatriculari.
Inscrierea datelor se realizeaza prin intermediul aplicatiilor informatice puse la dispozitia autoritatilor administratiei publice locale competente, in mod gratuit, de catre Directia generala permise de conducere si inmatriculari", arata proiectul lansat de Ministerul de Interne.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Printre modificarile propuse se afla si infiintarea uni registru unic pentru mopede si utilaje agricole. De asemenea, Ministerul de Interne a lansat acest proiect in dezbatere publica prin care propune modificarea a zece articole din Codul Rutier.
In acest sens, noul Cod Rutier cere infiintarea unui registru de evidenta a mopedelor, macaralelor si utilajelor agricole. In prezent, acestea sunt inregistrate la cele peste 3.000 de primarii din tara. "S-a constatat ca, in cazul unor incidente in care e nevoie sa fie identificat urgent proprietarul unui astfel de autovehicul, lucrurile erau ingreunate, fiind necesara o corespondenta cu primariile. Dupa preluarea bazelor de date, accesul la aceste informatii va fi imediat, a explicat comisarul sef Marius Petreche, sef al serviciului de examinari al DRPCIV.
De asemenea, Registrul Unic nu va aduce modificari la modul de inregistrare a tractoarelor. Acesta se va face in continuare la primarii, precum se precizeaza si in proiectul de lege.
"Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, tractoarele agricole sau forestiere, inclusiv remorcile destinate a fi tractate de acestea, vehiculele lente, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza la nivelul primarilor comunelor, ai oraselor, ai municipiilor si ai sectoarelor municipiului Bucuresti", se arata in proiect.
Noile prevederi vizeaza si persoanele care au nevoie de un permis de conducere international. Consiliul Concurentei a cerut ca documentul sa fie emis de directiile pentru permise, in loc de Automobil Clubul Roman.
In ceea ce priveste situatia celor care isi pierd dreptul de a conduce in urma unei condamnari penale, aceasta va fi lamurita cu ajutorul proiectului. Actualul Cod Rutier discrimineaza persoanele care au avut permis fata de cei condamnati pentru infractiuni rutiere, fara detinerea unui carnet, potrivit Avocatului Poporului.
In acest sens, legea actuala nu le permite sa isi recapete permisul decat dupa reabilitarea juridica. Totusi, aceasta poate dura si cativa ani, dupa executarea pedepsei.
Dezbaterea publica va ramane pana pe data de 15 ianuarie, urmand ca Guvernul sa adopte modificarile care ar putea intra in vigoare pana la finalul lunii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>