Orientari strategice nationale pentru dezvoltarea durabila a Carpatilor (2014-2020)
Ministerul Agriculturii a publicat, vineri, proiectul de hotarare privind aprobarea Orientarilor strategice nationale pentru dezvoltarea durabila a Carpatilor (2014 – 2020). Acestea vor inlocui, dupa intrarea lor in vigoare, Strategia de dezvoltare durabila a zonei montane.
Implementarea obiectivelor strategice nationale pentru dezvoltarea durabila a Carpatilor se va realiza in intervalul 2014 - 2020 si coincide cu perioada de implementare a Programului National de Dezvoltare Rurala si cu perioada de programare a fondurilor europene.
Orientarile strategice prezinta principalele directii de urmat pentru asigurarea cresterii atractivitatii si dezvoltarii durabile a zonei montane, prin punerea in valoare a resurselor, stabilizarea populatiei, mentinerea identitatii culturale, cresterea puterii economice la nivel local, in conditiile pastrarii echilibrului ecologic si protectiei mediului natural.
Prin indeplinirea obiectivelor stabilite se va realiza protejarea şi valorificarea responsabila a resurselor montane, tinand seama şi de efectele schimbarilor climatice, prevenindu-se depopularea acestor zone şi degradarea traditiilor, indeletnicirilor si specificitatii culturale a acestora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Asigurarea mijloacelor pentru dezvoltarea echilibrata a resurselor montane, la paritate cu alte zone din Romania si U.E. , in privinta veniturilor şi conditiilor de viata, trebuie sa beneficieze de sprijin intens preventiv si eficient din partea statului.
Zonele de munte trebuie sa beneficieze de o politica specifica definita conform principiilor dezvoltarii durabile, care asigura necesitatile prezentului fara a compromite sansele generatiilor viitoare. Se urmareste reducerea dezechilibrului intre regiunile mai favorizate si cele montane defavorizate, marcate de constrangeri naturale permanente, vizand ansamblul problematicii economice, sociale, culturale si de mediu inconjurator.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>