Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retailerii si comertul cu produse alimentare, in vizorul Consiliului Concurentei

retailerii-si-comertul-cu-produse-alimentare-in-vizorul-consiliului-concurentei

Cele mai multe actiuni desfasurate de acest organism in anul 2014 au vizat comertul alimentar, iar anul viitor se va implementa un sistem de monitorizare a preturilor din retail.


In urma cu putin timp, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a prezentat un bilant al activitatii institutiei in acest an, subliniind faptul ca in aceasta perioada, comertul alimentat a facut obiectul celor mai multe investigatii desfasurate de inspectorii din subordinea sa.
 
„Piata pe care am avut cea mai mare implicare a fost comertul alimentar. Am finalizat o investigatie ampla care a a acoperit multi ani si a cuprins un mare numar de firme, 25 per total, fiind vorba de Mega Image, Metro si Selgros, impreuna cu distribuitorii lor. In acelasi timp, odata finalizata aceasta investigatie, am deschis una similara, care acopera tot activitatile de promotii ale marilor lanturi de magazine. Noua investigatie cuprinde Carrefour, Kaufland si Cora, impreuna cu distribuitorii lor. Tot pe zona de comert alimentar am avut din nou concentrari importante. Anul trecut, Auchan a preluat magazinele real si a trebuit sa impunem anumite conditii. In acest an, piata zaharului a fost in atentia noastra. Recent, am autorizat preluarea magazinelor Angst de catre Mega Image, dar cu conditia ca doua dintre magazinele preluate sa fie vandute”, a afirmat Chiritoiu.
 Acesta a precizat, totodata, ca pe baza noului Memorandum adoptat miercuri, 26 noiembrie, in sedinta saptamanala de Guvern, Consiliul Concurentei si Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor vor putea crea un mecanism prin care consumatorii pot compara preturile din retailul alimentar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Pe zona retailului alimentar, Guvernul ne-a aprobat Memorandumul prin care ne autorizeaza ca, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si organizatiile neguvernamentale, sa cream in cursul anului viitor un sistem de monitorizare a preturilor din retail care sa permita consumatorilor sa compare preturile”, a explicat presedintele Consiliului Concurentei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016