Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxele cresc. ANSVSA creste preturile pentru importuri

taxele-cresc-ansvsa-creste-preturile-pentru-importuri

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a publicat un proiect de ordin prin care creste taxele la importurile de legume, fructe, cereale si furaje. Proiectul are nevoie de publicare in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.


Ordinul pentru modificarea Ordinului Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 1/2006 pentru aprobarea tarifelor sanitare veterinare privind finantarea inspectiilor si controalelor veterinare la frontiera, pentru controlul furajelor de origine vegetala destinate animalelor, produselor medicinale de uz veterinar si produselor de origine nonanimala presupune o serie de majorari. Acestea vor fi aplicate odata cu intrarea in vigoare a proiectului, privind tarifele achitate la controalele oficiale realizate in Posturile de Control la Frontiera asupra furajelor si a produselor de origine nonanimala.
 
Tarifele care vor fi aplicate importurilor vor suferi o majorare intre 5 euro si 11 euro pentru transporturile care nu depasesc o tona. In ceea ce priveste camioanele care au o incarcatura mai mare de o tona, acestea vor plati suplimentar 1 euro pentru fiecare tona de greutate in plus pana la 25 tone, dar nu mai mult de 3.000 euro/transport.
 

Tarife ridicate

Tarifele ar urma sa creasca astfel:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Furaje import - crestere de 5 euro/transport pana la o tona, taxele vamale vor creste la 13 euro/transport pana in o tona si suplimentar 1 euro pentru fiecare tona de greutate in plus pana la 25 tone. Pentru fiecare tona de greutate care depaseste 25 de tone se va aplica o taxa de 0,5 euro si nu mai mult de 3.000 euro/transport, cuantum neschimbat. In ceea ce piveste aceasta categorie, aici intra hrana animalelor, de la grau furajer, porumb furajer, srot de floarea-soarelui, soia, lucerna, etc.
 
Produse de origine nonanimala - crestere de 9 euro/transport pana in o tona, taxele vamale vor creste la 13 euro/transport pana in o tona si suplimentar 1 euro pentru fiecare tona de greutate in plus pana la 25 tone. Pentru fiecare tona de greutate care depaseste 25 de tone se va aplica o taxa de 0,5 euro si nu mai mult de 3.000 euro/transport, cuantum neschimbat.
 
Produse de origine nonanimala in conditii speciale - crestere de 11 euro/transport pana in o tona, taxele vamale vor creste la 19 euro/transport pana in o tona si suplimentar 1 euro pentru fiecare tona de greutate in plus pana la 25 tone. Pentru fiecare tona de greutate care depaseste 25 de tone se va aplica o taxa de 0,5 euro si nu mai mult de 3.000 euro/transport, cuantum neschimbat.
 
De asemenea, in cadrul ordinului se precizeaza si ca transporturile care sosesc in acelasi mijloc de transport se vor tarifa pentru fiecare tip de produs, potrivit tarifelor mentionate. In ceea ce priveste transporturile care au doi sau mai multi importatori, costul il va suporta responsabilul de incarcatura in functie de tipul marfii/transport si individual, pentru marfurile fiecarui importator.
 
Potrivit sursei citate, Ordinul nr. 1/2006 pentru aprobarea tarifelor privind finantarea inspectiilor la frontiera pentru controlul importului furajelor si al produselor de origine nonanimala, publicat in Monitorul Oficial nr. 21/10.01.2006, cu modificarile ulterioare, se abroga.
 
Noile tarife vor fi modificate pentru finantarea inspectiilor la frontiera pentru controlul importului furajelor si al produselor de origine nonanimala, potrivit ordinului pus in dezbatere publica de catre ANSVSA.
 
"Intrucat cuantumul tarifelor stabilite in Ordinul 1/2006 nu a fost niciodata reactualizat de la intrarea acestuia in vigoare, apreciem ca se impune actualizarea acestora in baza unor fise de calculatie, avand in vedere evolutia costurilor elementelor cu impact major in stabilirea cuantumului acestora, precum: salariile personalului implicat in efectuarea controalelor oficiale la frontiera, costurile cu contributia asiguratorie pentru munca, costul facilitatilor si al echipamentelor din Posturile de Control la Frontiera (PCF), incluzand costurile de intretinere si asigurare a acestora si alte costuri asociate si costul consumabilelor si al instrumentelor utilizate in activitatea de control oficial, costul utilitatilor de functionare a PCF (energie electrica, apa, combustibil) si costul formarii personalului implicat in efectuarea controalelor oficiale", se arata in referatul de aprobare al proiectului de act normativ.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016