Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inmultirea salviei
Salvia face parte din familia Labiaceae. Are o tulpina tare, cu patru muchii, frunze cu marginea usor zimtata si flori destul de mici, tubulare, grupate in ciorchini. Salvia este foarte mult folosita in ronduri sau borduri, insa poate fi cultivata si in ghivece.
Salvia se inmulteste prin seminte. Cultivata ca planta anuala,semintele se seamana iarna, in lunile ianuarie sau februarie, in ladite sau ghivece cu pamant nisipos, obisnuit.
Daca sunt tinute latemperaturi de 16-20 grade Celsius, semintele germineaza in 10-14 zile de la semanat. Cand are 2-4 frunzulite, se repica in ghivece.
Pentru a-i grabi inflorirea, salvia trebuie tinuta intr-un regim special: inca din stadiul de rasad, plantele trebuie acoperite seara mai devreme cu doua ore si dimineata descoperite cu doua ore mai tarziu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
O alta modalitate de cultivare a salviei este semanatul in lunile iunie-iulie, apoi se repica de 2-3 ori si urmeaza sa infloreasca de abia in anul urmator, din luna mai.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.82 din 55 voturiUltima ora
- » Ingrijirea culturii de lavanda. Sfaturi utile pentru fermieri
- » Recoltarea plantelor medicinale si aromatice. Recoltarea organelor subterane
- » Uleiuri volatile. Beneficiile uleiurilor esentiale
- » Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
- » Cultura de schinduf. Utilizarile plantei
Idei de afaceri in agricultura