Uleiuri volatile. Beneficiile uleiurilor esentiale
Sunt lichide volatile cu miros caracteristic ce exista intr-un numar foarte mare de plante, fiind produse in tesuturi specifice.
Se pot acumula in toate organele plantei si se pot extrage prin mai multe metode, dar de regula se face distilarea materialului vegetal cu vapori de apa.
Uleiul volatil dintr-o anumita planta are aroma specifica plantei respective, contine un complex de substante, dar specifica este doar o anumita substanta. De exemplu: la menta, principalul component al uleiului volatil este mentolul, la cimbrisor este timolul, la marar este anetolul, la lavanda este linaloolul, pentru melisa este citralul.
Uleiurile volatile sunt utilizate pentru obtinerea parfumurilor, in cosmetica, dar si pentru corectarea gustului si aromei unor medicamente.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Uleiurile volatile au efect dezinfectant, bactericid, irita mucoasele, au efect expectorant, dezinfecteaza caile respiratorii si digestive, pot fi folosite ca arome in bucatarie sau la fabricarea mezelurilor si au efecte antireumatice.
Prezinta inconvenientul ca sunt dificil de conservat in recipienti complet inchisi, la intuneric, deoarece se oxideaza la lumina.
Uleiurile grase (lipidele) prezente in unele specii sau in semintele acestora, la temperatura mediului ambiant sunt solide sau lichide, sunt insolubile in apa si solubile in solventi organici.
Efectul terapeutic si utilizarile sunt legate si de fabricarea diferitelor creme pentru tratamente externe. Uleiurile vegetale pot fi utilizate si drept solvent pentru alte substante sau pot contine ele anumite substante cu efect terapeutic (ex. uleiul de ricin).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>