Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum se ingrijesc plantele de apartament in sezonul rece
Plantele de interior se ingrijesc in functie de specia din care fac parte si de climatul care le este prielnic. Exista insa cateva reguli stricte de ingrijire a florilor de apartament in sezonul rece.
Inghetul este cel mai mare dusman al florilor de apartament pe timpul iernii. De aceea, odata cu schimbarea vremii, este indicat ca toate plantele care au fost tinute pe balcon sa fie aduse in casa. Daca balconul este inchis, puteti lasa afara doar plantele carora le prieste un climat racoros, sub 15 grade Celsius, si luminos. Daca temperaturile scad sub 1 grad Celsius, inveliti ghivecele cu flori in hartie sau textile.
Daca aveti plante de apartament iubitoare de caldura, asigurati-va ca acestea sunt asezate langa o sursa de caldura. Cel mai indicat loc ar fi pervazul ferestrei, pntru ca astfel plantele sunt in apropierea caloriferului, o sursa constanta de caldura. In aceasta situatie, plantele trebuie udate o data la doua zile deoarece umiditatea in apropierea surselor de caldura este mai redusa decat in celelalte locuri ale unei incaperi. Atentie insa la plantele care nu suporta caldura excesiva, precum sunt brazii in ghiveci, pentru care 20 de grade Celsius reprezinta deja o temperatura prea mare.
Gradul de luminozitate este extrem de important in ingrijirea florilor pe timpul iernii. Plantele sau florile de apartament au nevoie de multa lumina in sezonul rece, de aceea trebuie asezate langa fereastra sau intr-o incapere in care exista lumina pe durata intregii zile. De exemplu, trandafirul chinezesc iubeste lumina puternica pentru a inflori, iar sabiuta Sansivieria dau dracaena vor putin mai departe de geam.
Fumul de tigara si mirosurile neplacute dauneaza plantelor de interior. Astfel, incaperile bine aerisite si izolate sunt cele mai potrivite pentru o ingrijire corespunzatoare a acestora. Nu udati florile zilnic pe timpul iernii,cand este racoare. Udati-le o data la cateva zile, doar dimineata, astfel ca plantele sa nu stea cu radacinile ude pe timpul noptii. Plantelor de apartament nu le prieste apa calcaroasa. Adaugati in apa cu care le udati cateva picaturi de zeama de lamaie sau de otet. Nici clorul nu este recomandat, iar apa de robinet este plina de clor. Daca lasati insa apa cu care veti uda florile 2-3 zile intr-un recipient deschis clorul se evapora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Exista cateva plante de apartament mediteraneene (leandrul, dafinul, citricele, rozmarinul, muscatele) care au nevoie in sezonul rece de un repaus sever. Daca detineti o planta mediteraneeana, trebuie sa stiti cum sa o ingrijiti pentru a va putea bucura de ea in sezonul cald.
Una dintre conditiile de ingrijire a florilor mediteraneene consta in asezarea lor in locuri racoroase, deoarece racoarea este foarte importanta pentru formarea florilor primavara. Plantele mediteraneene au nevoie de o temperatura cuprinsa intre 5-12 grade Celsius.
Pentru plantele care au in pamant bulbi sau tuberculi sunt recomandate incaperile intunecate. In aceasta categorie se inscriu begoniile, cele mai cunoscute plante de apartament. Temperatura optima pentru begonii si pentru celelalte plante cu bulbi sau tuberculi este cea cuprinsa intre 10-14 grade Celsius.
Nu schimbati pamantul din ghivece iarna. Faceti acest lucru la sfarsitul lunii februarie sau la inceputul lunii martie, ci nicidecum in cele mai friguroase zile de iarna. Daca nu respectati aceasta regula si schimbati stratul de pamant, plantele vor consuma mai multa energie pentru a se adapta noilor conditii si se vor slabi.
Solul trebuie sa fie de buna calitate si specific fiecare plante. Un sol bun trebuie sa fie bine afanat si sa permita scurgerea apei. Apa statuta va duce la putrezirea radacinii. La perioade de un an, doi, sau chiar mai mult in cazul unor orhidee, pamantul se schimba cu unul nou. De asemenea, ghiveciul vechi mai mic se schimba cu unul nou mai mare in cazul in care radacinile s-au dezvoltat mult peste capacitatea ghiveciului.
Utilizati fertilizator pentru o dezvoltare si inflorire mai bogata. Atat schimbatul pamantului cat si fertilizarea se fac incepand cu luna aprilie pana in septembrie-octombrie, dar niciodata iarna cand planta este in perioada de repaus.
Este oricand binenevenita stergerea frunzelor de praf; vor respira mai bine. Plantele cu frunzele mari precum ficusii pot fi sterse cu o carpa moale imbibata cu putina bere.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.39 din 9 voturiUltima ora