Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum poti cultiva sofran la tine acasa?
Sofranul a fost intotdeauna cel mai scump condiment din lume. Aceasta planta mareste vitalitatea si energia disponibile in corpul uman. Datorita incredibilelor sale calitati adaptogene, sofranul poate sustine organismul pentru a face fata lipsei cronice de energie, stresului si pierderii de vitalitate. Este ideal pentru a trata burnout-ul si oboseala cronica. Sofranul este considerat una dintre cele mai bune plante pentru sustinerea organismului in timpul incercarilor dificile din viata
Aceasta specie merita pe buna dreptate sa se afle printre cele mai bune plante adaptogene din lume, prin puterile sale de reechilibrare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Clima si sol
Aceasta operatie nu este greu de mecanizat, deoarece aratul si imbunatatirea poate fi realizata utilizand echipamentul obisnuit disponibil pe majoritatea fermelor, in timp ce in cazul fermelor familiale mici, care nu iau parte la activitati agricole pe scara larga, un tractor echipat corespunzator de mers pe jos este suficient: un tractor de mers pe jos de 10 kW, cu un plug creasta si masina de prasit permite unei suprafate de 1000 m sa fie lucrata in aproximativ doua ore si care urmeaza sa fie imbunatatita in aproximativ o ora.
Fertilizarea
Pentru fertilizarea anuala, pot fi utilizati distribuitori de ingrasamant pentru a evita arderea frunzelor, asa cum se poate intampla atunci cand se aplica ureea in timpul perioadei de vegetatie
Plantarea
De obicei, bulbii sunt plantati in brazde formate ulterior cu un plug. Muncitorii plaseaza bulbii in pozitie verticala, in randuri, 11-13 cm in afara de-a lungul randului, la o adancime de 15-17 cm. acesti bulbi au fost acoperiti cu solul intors de plug pentru a forma brazda urmatoare
Cultura fortata
In momentul aparitiei bobocilor, plantele se pot muta intr-o sera mai calda, iar pentru a favoriza infloritul, se vor uda mai abundent. In conditiile aratate mai sus se poate obtine crocus inflorit in luna decembrie
Inmultirea sofranului
In al treilea an, 1-6 noi bulbi sunt produsi din fiecare bulb-mama al anului precedent, care, de asemenea, atunci se dezintegreaza. In al patrulea an, productia de bulbi scade, asa ca numai unul sau niciun bulb nu e produs din bulbul-mama, care se dezintegreaza singur.
Irigarea
Irigarea a 350-500 m de apa pe ha, se efectueaza o data pe saptamana, din septembrie pana in noiembrie si o data la doua saptamani, din decembrie pana in martie. Nu se iriga in timpul lunilor aprilie-august, care corespunde perioadei de latenta profunda a bulbilor.
Inflorirea sofranului
O perioada de frig si zapada precum si de plantare tarzie poate intarzia anteza pana dupa mijlocul lunii noiembrie. In timpul antezei, cea mai mare concentratie de flori – peste 60% din plante infloresc in acelasi timp – are loc in ultimele 10 zile ale lunii octombrie. aceasta perioada este numita "ziua de manta", adica perioada in care are loc cea mai mare expulzare a antezei, iar mediul rural devine parca o mantie imbracata de flori – cu o greutate medie de 20-22 g fiecare (45-48 bulbi la kg).
Recoltarea sofranului
Nu uita, calitatea condimentului este cea care dicteaza pretul de vanzare al acestuia. Pentru a cultiva sofran, in primul rand ai nevoie de bulbi de Crocus sativus si o portiune de teren cu sol argilos sau silicos.
Foarte importante sunt si conditiile climatice specifice zonei alese; sofranul este o planta iubitoare de caldura, careia nu-i prieste racoarea si umiditatea excesiva care poate cauza fenomenul de putrezire a bulbilor.
Culegerea florilor
Prin urmare, florile trebuie sa fie culese zilnic in timpul infloririi si in orice alta zi, la inceputul si la sfarsitul perioadei de inflorire.
Uscarea si metodele de stocare
Sofranul uscat pe carbune isi pastreaza culoarea rosu-violacee, parfumul si aroma. rezultatele studiilor efectuate in cuptoare de uscare electrice confirma ca stigmatele prajite in mod traditional peste carbune isi mentin calitatile organoleptice mai bune.
In timpul de uscare, stigmatele pierd 4/5 din greutatea lor; din 500 g de stigmate proaspete obtinandu-se doar 100 g de stigmate uscate.
Prelucrarea sofranului
Unii consumatori se tem de cumpararea sub forma de pulbere a sofranului si prefera sofranul de fan; pe de alta parte, extractia culorii din pulbere poate fi mai completa si macinarea poate elibera materialul odorant inglobat in tesuturi si/sau rezultat din disocierea termica a picrocrocinei pentru a elibera safranalul.
Afla mai multe detalii despre cultura si cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.32 din 11 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura