Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile ceaiului de menta

beneficiile-ceaiului-de-menta

Ceaiul de menta este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte racoritor si un aliat de nadejde in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.


Unul din principalele beneficii ale ceaiului de menta este acela ca are o puternica actiune antistres. Baut inainte de culcare, ceaiul de menta ajuta la relaxare si induce starea de somn. Menta diminueaza si simptomele cauzate de anxietate si stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale.

Ceaiul de menta stimuleaza sistemul imunitar deoarece este bogat in nutrienti precum fosfor, vitamina B, calciu, etc. Acesti nutrienti intaresc sistemul imunitar si reduc aparitia bolilor si infectiilor in organism.

Ceaiul de menta reduce hirsutismul, o afectiune datorata unui exces de hormon androgen. Sunt cercetari care au demonstrat ca administrarea constanta de ceai de menta va reduce cresterea necontrolata a parului la femei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Este un excelent remediu impotriva gretii. Unul din cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de menta este acela ca trateaza greata ce apare dupa masa, sau care este datorata calatoriilor sau sarcinii.
 
Menta este un ingredient esential in produsele de ingrijire orala, ajutand la prevenirea bolilor cavitatii bucale. Ceaiul de menta previne respiratia urat mirositoare si ajuta la intretinerea sanatatii cavitatii bucale.
 
Sugarii si copii mici pot bea ceai de menta pentru a diminua problemele legate de digestie. Totusi, este esential sa se consulte un medic pediatru inainte de administra copilului acest ceai.

Indigestia este una din problemele frecvente ce apar la copii. Ceaiul de menta reduce indigestia si durerile cauzate de aceasta. De asemenea acest ceai calmeaza colicile sugarilor. Ceaiul de menta este eficient la copii si in cazul diareei.

In zilele noastre foarte multi oameni sufera de indigestie si alte probleme stomacale. Acest lucru se datoreaza stilului de viata nesanatos, mancarii de tip fast-food si meselor neregulate. Pentru a combate problemele sistemului digestiv, ceaiul de menta este cel mai recomandat de majoritatea medicilor. Este un remediu eficient pentru imbunatatirea digestiei si ameliorarea afectiunilor digestive.

- Ceaiul de menta este eficient in ameliorarea simptomelor colonului iritabil si constipatiei

- Menta stimuleaza digestia si este folosita pentru calmarea inflamatiilor tractului digestiv, o afectiune numita diverticulita

- Ceaiul de menta verde este folosit pentru arsurile stomacale si pentru calculii biliari

- Calmeaza spasmele musculare

In afara de efectele deja mentionate, consumul regulat al acestui ceai medicinal are si alte efecte benefice:

- reduce pofta de mancare

- reduce eruptiile cutanate

- patru studii efectuate la universitatea din Hamburg au aratat ca ceaiul de menta stimuleaza inteligenta

- controleaza evolutia herpesului

Doza recomandata de ceai de menta la adulti este de 3-6 g de frunze uscate infuzate intr-o jumatate de litru de apa, timp de 3 – 5 minute. Pentru copii reduceti doza la jumatate. Ceaiul se va bea dupa mesele principale.

Deoarece principalul ingredient activ este mentolul, inainte de a bea ceai de menta trebuie sa fiti siguri ca nu sunteti alergici la aceasta substanta. Este important sa consultati medicul daca sunteti predispus la alergii sau aveti astm.

Desi este sigur si eficient pentru ameliorarea deranjamentelor stomacale si a discomfortului intestinal, ceaiul de menta nu trebuie folosit de persoanele cu reflux gastroesofagian. Ceaiul poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag si stomac iar acidul gastric poate sa ajunga in esofag. Acest lucru va agrava simptomele de arsuri stomacale si indigestie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.72 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016