Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pomii fructiferi si sezonul rece. La ce suntem acum atenti?

pomii-fructiferi-si-sezonul-rece-la-ce-suntem-acum-atenti

Gospodarii incep pregatirile pentru intalnirea dintre pomii fructiferi si sezonul rece, asadar ne-am gandit sa va oferim cateva informatii utile cu privire la ce ar trebui neaparat bifat.


In primul rand, fructele uscate si frunzele (atat cele de pe crengi, cat si cele prezente pe sol) trebuie indepartate cu atentie. In caz contrar, cresc riscurile de transmitere a bolilor precum monilioza, o afectiune caracteristica pentru samburoase, prezenta, de obicei, in fructele care se stafidesc/usuca pe crengi inainte de cules. Patul de frunze de pe sol poate sa adaposteasca si el o multime de daunatori care, mai apoi, sa fie transmisi catre pomi.
 
In al doilea rand, intre luna august si octombrie se recomanda executarea sapaturilor de toamna. Solul este, in acest fel, aerisit, permitand apei si oxigenului sa ajunga mai usor la radacina pomului. Saparea si afanarea se fac la o adancime de peste 15 centimetri pentru a combate in mod organic unul dintre cei mai periculosi daunatori: cotarul brun, o insecta care afecteaza in special prunii.
 
In al treilea rand, in perioada de toamna se executa, de obicei, doua tipuri de taieri: cele de sezon (ale crengilor uscate sau bolnave) si cele de rodire, care se pot amana si pentru primavara. Totusi, desfasurate in sezonul de toamna, acestea vor imbunatati productia de fructe, directionand seva in timpul iernii doar catre acele ramuri care vor da rod anul urmator.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Finalmente, stropirea este si ea obligatorie pentru a proteja pomii de daunatori. Se recomanda un tratament preventiv cu fungicide pe baza de cupru, aplicat dupa caderea frunzelor cu ajutorul unei stropitoare profesionale: vermorel manual/electric sau un atomizor cu motor.
 
Tulpinile se pot proteja si ele de daunatori prin invelirea cu plase speciale, trestie sau carton. In acest fel, rozatoarele vor fi tinute la distanta, iar impactul puternic al gerului va fi diminuat. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 27 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016