Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sortimente de miere mai puţin cunoscute

sortimente-de-miere-mai-putin-cunoscute

Sortimente de MIERE, cate tipuri de miere exista: miere de salcam, miere de zmeur, miere de mana, miere de faneata, miere de menta, de floarea soarelui, de tei, de coriandru, de rapita


Magazinele şi supermarketurile ne-au obişnuit numai cu 2-3 feluri de miere. Parcă din totdeauna, pe rafturi nu sunt decât borcane cu miere de tei, de salâm sau miere polifloră. În realitate, există foarte multe sortimente de miere, toate la fel de bune şi sănătoase.
Mierea de salcâm
Este o miere de calitate superioară, foarte căutată din cauza gustului plăcut şi dulce. Are consistenţă fluidă, vâscoasă şi o culoare galbenă, luminoasă, spre galben-pai. Nu este genul de miere care se cristalizează, nici măcar după 2 ani; conţine 41% fructoză, 35% glucoză şi 10% maltoză şi zaharoză. Atenţie! Dacă mierea de salcâm are o aromă foarte puternică, înseamnă că a fost falsificată, fiind amestecată cu o infuzie de flori de salcâm.

Mierea de tei


Este unul din cele mai cunoscute şi mai apreciate sortimente de miere. Are un gust dulce, cu o aromă plăcută de tei. Culoarea variază între galben, portocaliu şi chiar brun-roşcat. Mierea de tei se cristalizează, formând foarte repede granule mici.

Mierea de zmeur


Are o aromă uşoară de zmeură şi o culoare bogată, ce variază de la galben-roşcat, la ruginiu. Deşi când e proaspătă este lichidă, mierea de zmeur se cristalizează rapid şi capătă o culoare albicioasă.

Mierea de mentă


Provine în principal din zona Delta Dunării şi este foarte bogată în vitamina C. Are o aromă uşor mentolată, consistenţă vâscoasă şi nu se cristalizează niciodată de tot. Culoarea este deosebită: roşcat-verzuie.

Mierea de floarea-soarelui


Nu are o aromă specifică, dar se cristalizează foarte repede, iar culoarea variază de la galben, la galben-pai sau galben-brun.

Mierea de castan comestibil

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Este deosebită tocmai prin gustul puternic, amar. Se cristalizează încet şi e deschisă la culoare.

Mierea de pădure (sau de mană)


Alte sortimente mai puţin cunoscute de miere sunt: mierea de fâneaţă (obşinută din florile de fâneaţă), mierea de trifoi alb, mierea de lucernă, mierea de muştar, mierea de hrişcă sau mierea de rapiţă.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.89 din 19 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016