Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sortimente de miere mai puţin cunoscute

Sortimente de MIERE, cate tipuri de miere exista: miere de salcam, miere de zmeur, miere de mana, miere de faneata, miere de menta, de floarea soarelui, de tei, de coriandru, de rapita
Magazinele şi supermarketurile ne-au obişnuit numai cu 2-3 feluri de miere. Parcă din totdeauna, pe rafturi nu sunt decât borcane cu miere de tei, de salâm sau miere polifloră. În realitate, există foarte multe sortimente de miere, toate la fel de bune şi sănătoase.
Mierea de salcâm
Este o miere de calitate superioară, foarte căutată din cauza gustului plăcut şi dulce. Are consistenţă fluidă, vâscoasă şi o culoare galbenă, luminoasă, spre galben-pai. Nu este genul de miere care se cristalizează, nici măcar după 2 ani; conţine 41% fructoză, 35% glucoză şi 10% maltoză şi zaharoză. Atenţie! Dacă mierea de salcâm are o aromă foarte puternică, înseamnă că a fost falsificată, fiind amestecată cu o infuzie de flori de salcâm.
Mierea de tei
Este unul din cele mai cunoscute şi mai apreciate sortimente de miere. Are un gust dulce, cu o aromă plăcută de tei. Culoarea variază între galben, portocaliu şi chiar brun-roşcat. Mierea de tei se cristalizează, formând foarte repede granule mici.
Mierea de zmeur
Are o aromă uşoară de zmeură şi o culoare bogată, ce variază de la galben-roşcat, la ruginiu. Deşi când e proaspătă este lichidă, mierea de zmeur se cristalizează rapid şi capătă o culoare albicioasă.
Mierea de mentă
Provine în principal din zona Delta Dunării şi este foarte bogată în vitamina C. Are o aromă uşor mentolată, consistenţă vâscoasă şi nu se cristalizează niciodată de tot. Culoarea este deosebită: roşcat-verzuie.
Mierea de floarea-soarelui
Nu are o aromă specifică, dar se cristalizează foarte repede, iar culoarea variază de la galben, la galben-pai sau galben-brun.
Mierea de castan comestibil
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Este deosebită tocmai prin gustul puternic, amar. Se cristalizează încet şi e deschisă la culoare.
Mierea de pădure (sau de mană)
Alte sortimente mai puţin cunoscute de miere sunt: mierea de fâneaţă (obşinută din florile de fâneaţă), mierea de trifoi alb, mierea de lucernă, mierea de muştar, mierea de hrişcă sau mierea de rapiţă.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Comentarii
1 comentarii
Mierea Naturala 2011-07-25 09:46:16
Si mierea de salcam se poate cristaliza daca fagurii in care a fost "depozitata"de albinute au fost fagurii din anul precedent.
Daca ramane in forma lichida un timp mai indelungat de 3-4 luni trebuie sa va ingrijoreze pentru ca in acel borcan in afara de infuzia cu flori s-ar putea sa aveti parte si de un amestec de sirop de zahar cu diferite arome.