Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Remedii naturiste

Cercetari recente au constatat ca aceste produse ofera o serie de beneficii organismului, printre care stimularea sistemului imunitar, intarirea oaselor, prevenirea obezitatii, hidratarea tenului.
Organismul uman are nevoie de lapte inca din primele faze ale existentei si intreaga dezvoltare a nou-nascutului se proiecteaza in functie de consumul de lactate din primele luni de viata. Prezenta laptelui in alimentatia nou-nascutilor ii confera si atribute emotionale, preschimbandu-l intr-un element pretios, respectat si iubit al vietii noastre.
De aceea, laptele si produsele lactate se bucura de o traditie indelungata, prezenta in toate culturile lumii. Lactatele ocupa un loc de cinste in cultura gastronomica a fiecarei tari si sunt extrem de pretuite pentru valorile lor nutritive si pentru rolul esential pe care il joaca in dezvoltarea noastra, ca indivizi.
Cel mai mare beneficiu al lactatelor este continutul ridicat in calciu. Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurand densitatea si forta lor. Insa lactatele nu asigura doar complexul de minerale care ajuta la consolidarea sistemului osos, ci, in plus, calciul din lactate are un rol esential si in alte activitati importante ale organismului uman precum contractia musculara, coagularea sangelui, reglarea enzimelor.
In plus, un consum constant de lactate de-a lungul vietii poate preveni osteoporoza, o boala care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta, dar care poate fi evitata printr-o dieta bogata in lactate.
Alte studii au relevat ca lactatele pot ajuta la scaderea in greutate si la mentinerea unei greutati normale. Studiile au aratat ca un consum de 400 ml lactate zilnic poate reduce riscul de obezitate cu pana la 70%, iar o dieta bogata in calciu accelereaza arderea grasimilor, favorizand mentinerea unei siluete armonioase.
Un alt beneficiu al produselor lactate fermentate consta in aportul de probiotice. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care traiesc in tractul nostru digestiv in deplina armonie, fara sa cauzeze nicio boala.
In ultimii 10 ani, aceste bacterii inofensive au fost supuse unor cercetari aprofundate si astfel, s-a descoperit faptul ca ele joaca un rol deosebit de important in intarirea sistemului imunitar. Un aport zilnic de probiotice ajuta la tratarea sau ameliorarea a numeroase afectiuni, in special afectiuni digestive precum constipatia sau sindromul colonului iritabil.
De aceea, laptele si produsele lactate se bucura de o traditie indelungata, prezenta in toate culturile lumii. Lactatele ocupa un loc de cinste in cultura gastronomica a fiecarei tari si sunt extrem de pretuite pentru valorile lor nutritive si pentru rolul esential pe care il joaca in dezvoltarea noastra, ca indivizi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cel mai mare beneficiu al lactatelor este continutul ridicat in calciu. Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurand densitatea si forta lor. Insa lactatele nu asigura doar complexul de minerale care ajuta la consolidarea sistemului osos, ci, in plus, calciul din lactate are un rol esential si in alte activitati importante ale organismului uman precum contractia musculara, coagularea sangelui, reglarea enzimelor.
In plus, un consum constant de lactate de-a lungul vietii poate preveni osteoporoza, o boala care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta, dar care poate fi evitata printr-o dieta bogata in lactate.
Alte studii au relevat ca lactatele pot ajuta la scaderea in greutate si la mentinerea unei greutati normale. Studiile au aratat ca un consum de 400 ml lactate zilnic poate reduce riscul de obezitate cu pana la 70%, iar o dieta bogata in calciu accelereaza arderea grasimilor, favorizand mentinerea unei siluete armonioase.
Un alt beneficiu al produselor lactate fermentate consta in aportul de probiotice. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care traiesc in tractul nostru digestiv in deplina armonie, fara sa cauzeze nicio boala.
In ultimii 10 ani, aceste bacterii inofensive au fost supuse unor cercetari aprofundate si astfel, s-a descoperit faptul ca ele joaca un rol deosebit de important in intarirea sistemului imunitar. Un aport zilnic de probiotice ajuta la tratarea sau ameliorarea a numeroase afectiuni, in special afectiuni digestive precum constipatia sau sindromul colonului iritabil.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.75 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News