Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Remedii naturiste

Medicii recomanda o dieta mai lejera pentru perioada urmatoare, pentru a permite organismului sa se detoxifieze dupa mesele imbelsugate de Paste si, eventual, sa se pregateasca pentru gratarele de 1 Mai.
Nici nu a trecut bine Pastele, iar romanii deja incep sa isi faca planuri pentru mini vacanta de 1 Mai, pana la care au mai ramas doar cateva zile. Cum, in acest context, majoritatea planuiesc o iesire la iarba verde insotita de nelipsitul gratar cu mici si fleici sfaraind pe jar si de berea si spritul aferente, dieta zilelor care au mai ramas pana atunci ar trebuie sa fie una ceva mai lejera, pentru a da organismului timp sa se refaca dupa ouale, drobul si friptura de miel consumate in cantitati mari in perioada Pastelui.
Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont si de aspectul estetic al problemei, ospatul de paste, cumulat cu cel de 1 mai si cu lipsa unei diete cumpatate in perioada intermediara, putand contribui cu un numar semnificativ de kilograme in plus, care vor da mari batai de cap celor care tin la silueta.
In acest context, medicii si specialistii in nutritie fac cateva recomandari de care toti ar trebui sa tinem cont pentru zilele urmatoare. Dupa postul de dinaintea Pastelui, care este si cel mai lung din an, multi lasa la o parte orice urma de prudenta, mancand si band fara nicio masura si fara a se gandi vreo clipa la consecinte.
Astfel, intr-un interval scurt de timp, organismul acumuleaza multe grasimi inutile, toxine, care provoaca tot felul de probleme de natura digestiva, oboseala, hipertensiune, motiv pentru care multi ies din sarbatori obositi, apatici, lipsiti de enrgie. Pentru ca organismul sa isi revina supa aceste excese specialistii au cateva recomandari referitoare la dieta care trebuie adoptata in aceasta perioada, care sa permita o detoxifiere a organismului, atat de necesara in acest context.
Principala recomandare pentru aceasta dieta sunt alimentele bogate in fibre si nutrienti, fructele si legumele avand din plin aceste calitati, iar in acest moment al anului fiind disponibile din abundenta. Pe langa alimentele sanatoase, e recomandata si miscare, cel putin 30 de minute pe zi, pentru a ajuta organismul sa arda grasimile si sa elimine toxinele acumulate.
Cele mai bune pentru consum sunt fructele si legumele cat mai viu colorate, desigur, cu precizarea ca este vorba de culoarea naturala si nu cea dobandita ca urmare a tratamentelor cu fel de fel de substante. Cu cat sunt mai colorate, cu atat contin mai multi antioxidanti care actioneaza la nivel celular si elimina toxinele din tesuturi.
Fructele si legumele sunt bogate in fibre,minerale, vitamine si compusi numiti fitonutrienti care ajuta la prevenirea si tratarea bolilor.
Se poate consuma si carne, dar nu in cantitati foarte mari si nu carne rosie de porc sau vita. Carnea slaba de pui, curcan, peste este cea mai indicata, medicii atragand atentia totodata ca ar trebui evitat in aceasta perioada consumul de cafea, care poate fi inlocuita cu ceai verde sau alb.
De asemeni, recomandat este si consumul a doi litri de apa pe zi, intrucat apa stimuleaza metabolismul, reduce senzatia de foame si ajuta la eliminarea toxinelor.
Este recomandabil ca o astfel de cura sa fie tinuta circa 5 zile, maxim o saptamana, perioada in care sunt interzise cu desavarsire prajelile de orice fel, deserturile grele, cu mult zahar, untul margarina, mancarurile tip fast food, chipsurile, painea laba si cerealele rafinate. In schimb, pot fi consumate la discretie urzici si spanac, pline de nutrienti si sarace in calorii, ridichi, recomandate in curele de detoxifiere, castraveti, brocolli , morcovi si ceapa.
Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont si de aspectul estetic al problemei, ospatul de paste, cumulat cu cel de 1 mai si cu lipsa unei diete cumpatate in perioada intermediara, putand contribui cu un numar semnificativ de kilograme in plus, care vor da mari batai de cap celor care tin la silueta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In acest context, medicii si specialistii in nutritie fac cateva recomandari de care toti ar trebui sa tinem cont pentru zilele urmatoare. Dupa postul de dinaintea Pastelui, care este si cel mai lung din an, multi lasa la o parte orice urma de prudenta, mancand si band fara nicio masura si fara a se gandi vreo clipa la consecinte.
Astfel, intr-un interval scurt de timp, organismul acumuleaza multe grasimi inutile, toxine, care provoaca tot felul de probleme de natura digestiva, oboseala, hipertensiune, motiv pentru care multi ies din sarbatori obositi, apatici, lipsiti de enrgie. Pentru ca organismul sa isi revina supa aceste excese specialistii au cateva recomandari referitoare la dieta care trebuie adoptata in aceasta perioada, care sa permita o detoxifiere a organismului, atat de necesara in acest context.
Principala recomandare pentru aceasta dieta sunt alimentele bogate in fibre si nutrienti, fructele si legumele avand din plin aceste calitati, iar in acest moment al anului fiind disponibile din abundenta. Pe langa alimentele sanatoase, e recomandata si miscare, cel putin 30 de minute pe zi, pentru a ajuta organismul sa arda grasimile si sa elimine toxinele acumulate.
Cele mai bune pentru consum sunt fructele si legumele cat mai viu colorate, desigur, cu precizarea ca este vorba de culoarea naturala si nu cea dobandita ca urmare a tratamentelor cu fel de fel de substante. Cu cat sunt mai colorate, cu atat contin mai multi antioxidanti care actioneaza la nivel celular si elimina toxinele din tesuturi.
Fructele si legumele sunt bogate in fibre,minerale, vitamine si compusi numiti fitonutrienti care ajuta la prevenirea si tratarea bolilor.
Se poate consuma si carne, dar nu in cantitati foarte mari si nu carne rosie de porc sau vita. Carnea slaba de pui, curcan, peste este cea mai indicata, medicii atragand atentia totodata ca ar trebui evitat in aceasta perioada consumul de cafea, care poate fi inlocuita cu ceai verde sau alb.
De asemeni, recomandat este si consumul a doi litri de apa pe zi, intrucat apa stimuleaza metabolismul, reduce senzatia de foame si ajuta la eliminarea toxinelor.
Este recomandabil ca o astfel de cura sa fie tinuta circa 5 zile, maxim o saptamana, perioada in care sunt interzise cu desavarsire prajelile de orice fel, deserturile grele, cu mult zahar, untul margarina, mancarurile tip fast food, chipsurile, painea laba si cerealele rafinate. In schimb, pot fi consumate la discretie urzici si spanac, pline de nutrienti si sarace in calorii, ridichi, recomandate in curele de detoxifiere, castraveti, brocolli , morcovi si ceapa.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News