Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa aruncam la gunoi cojile sau frunzele legumelor si fructelor

de-ce-nu-trebuie-sa-aruncam-la-gunoi-cojile-sau-frunzele-legumelor-si-fructelor

Studii recente au aratat ca in cele mai multe cazuri, cojile fructelor, frunzele legumelor si coditele de la verdeturi contin cea ma maire cantitate de vitamine si minerale.


Deja sunt bine cunoscute si apreciate efectele benefice ale unei diete bazate pe fructe si legume, alimente despre care specialistii spun ca nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa, datorita aportului lor ridicat de vitamine si minerale. Putini sunt insa aceia care stiu ca de cele mai multe ori, arunca la gunoi partile cele mai sanatoase din alimentele respective, obisnuiti fiind sa manance fructele decojite, legumele fara frunze si verdeturile fara cozi.
 
Ce-i drept, o sfecla cu tot cu frunze in farfurie, o felie de portocala consumata cu tot cu coaja sau un cartof necuratat nu au darul de a starni apetitul multora, insa cercetarile recente au relevat faptul ca tocmai acele parti care se inlatura la prepararea mesei, sunt cele mai bogate in vitamine si antioxidanti, fiind cele mai recomandate pentru consum.
 
Mai mult, cei care le-au incercat spun ca respectivele parti au un gust bun, consumul lor fiind doar o chestiune de obisnuinta. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva din cele mai cunoscute legume si fructe pe care specialistii recomanda sa le consumam in integralitate, pentru a nu pierde aportul important de vitamine si antioxidanti pe care acestea le contin.
 
Multi dintre noi prefera sa manance merele curatate de coaja, pe care o considera inecacioasa si uneori chiar „necomestibila”. De fapt, coaja marului este mai bogata in fibre decat pulpa, continand totodata si un antioxidant numit quercetina, care are beneficii asupra plamanilor si creierului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acest antioxidant se gaseste doar in coaja marului, asa ca cei care consuma fructul curatat nu beneficiaza de aportul acestuia asupra sanatatii organismului. La fel, si coaja portocalei este la fel de sanatoasa, desi de cele mai multe ori ajunge la cosul de gunoi, nefiind la fel de aromata si dulce ca fructul propriu-zis.
 
Ca si alte citrice, coaja de portocala contine niste compusi numiti flavonoizi polimetoxilati, care au efecte foarte benefice asupra colesterolului, specialistii sustinand ca acestea pot fi mai puternice chiar si decat efectele medicamentelor prescrise de medici.
 
Aceiasi compusi mai au si actiune protectoare asupra inimii, tinand inflamatia si bolile cardiace la distanta. De aceea, se recomanda consumul cojilor de portocala si al citricelor, care pot fi rase peste prajituri, salate sau adaugate in dulceturi.
 
Desi de la sfecla se consuma in mod special radacina, initial aceasta planta a fost cultivata pentru frunzele sale. Gustul frunzelor nu este delor rau, fiind jumatate de sfecla, jumatate de nap, iar consumul lor aduce organismului un important aport de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K, care sunt mult mai abundente decat in radacina.
 
La fel, si in cazul napului, ale carui frunze ajung, de asemenea, la gunoi, sau pe post de furaje, desi sunt pline de vitamina A şi K, fiind si o sursa excelenta de fibre, fier, potasiu şi multe altele. Pepenele rosu contine un aminoacid numit L-citrulina care, se crede ca imbunatateste performantele atletice si usureaza durerea musculara.
 
Insa citrulina, care ajuta si la indepartarea nitrogenului din sange, a fost descoperita si in coaja pepenelui. Coaja cartofului este o buna sursa de fibre si consine si vitamina B, C, precum si fier, calciu si potasiu.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016