Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Hreanul alunga pistruii
Radacina hreanului (Armoracia rusticana) contine: saruri de fier, potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, vitamina B1, uleiuri volatile, diferite enzime.
Se foloseste otetul de hrean (Armoracia rusticana), pentru tratarea pistruilor. Se obtine simplu, lasand o radacina rasa de hrean sa macereze o saptamana intr-un borcan de 250 g cu otet, la care se adauga doua-trei lingurite de miere.
Un preparat mult mai puternic este tinctura de hrean. Pentru a o pregati, aveti nevoie de o jumatate de litru de alcool alimentar de 70 de grade. Turnati alcoolul peste o radacina rasa si lasati doua saptamani, agitand din cand in cand continutul. Se foloseste apoi lichidul strecurat, pentru tratarea ranilor si infectiilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru ciupiturile insectelor, frunzele hreanului va sunt de ajutor. Frecati bine locul respectiv cu frunze zdrobite si mancarimea va disparea repede. Mai mult decat atat, substantele prezente in frunze indeparteaza tantarii, deci le puteti utiliza chiar si preventiv.
Conform profesorului Adrian Vasilca-Mozaceni, frunzele hreanului se folosesc in medicina doar verzi, uscate ele pierzandu-si proprietatile. Radacina in schimb se poate usca si pastra o perioada mai lunga de timp, recoltata primavara sau toamna tarziu, de la plantele mai tinere, de pana la 3 ani.
Pe aceeasi tema: Hreanul, cultivarea hreanului
Salata de hrean si sfecla rosie Ingrediente: 1 kg sfecla rosie, 5 linguri ulei, 3 linguri otet, 1/2 radacina hrean, piper si sare, dupa gust.
Se spala bine sfecla si se pune la cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a copt, se curata de coaja si se taie in felii. Separat, se curata hreanul si se da prin razatoarea mica. Intr-un castron se aranjeaza alternativ, randuri de felii de sfecla si hrean ras. Se prepara un sos din ulei, otet, sare si piper si se toarna peste salata.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora