Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Patrunjelul, medicament pentru 100 de boli
Putini sunt cei care cunosc efectele terapeutice extraordinare ale banalului patrunjel, care se numara printre primele 7 plante-medicament de pe planeta.
Cumparat din piata cu mai putin de un leu legatura, patrunjelul este un ingredient cu o valoare mult mai mare, tinand cont de efectele sale terapeutice, fiind considerata una dintre cele mai eficiente plante-medicament.
Datorita gustului sau aromat si nu in ultimul rand, aspectului estetic pe care frunzele sale il dau mancarurilor din farfurie, patrunjelul este un ingredient intens folosit in bucatarie, putini fiind constienti si asupra efectelor extrem de benefice pentru sanatate pe care le are aceasta planta.
Informatii despre alte plante aromatice puteti citi aici
Atat frunzele cat si radacina de patrunjel constituie un adevarat complex de vitamine si minerale, avand un bogat continut de mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, acid folic, clorofila, sulf si iod, precum si de vitaminele A, C, E si complexul vitaminic B. Totodata, cercetari recente au relevat prezenta in compozitia sa si a histidinei, substanta din categoria aminoacizilor, cu proprietati anticanceroase.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Astfel, patrunjelul poate fi considerat si un adevarat medicament, studii recente stabilind ca actiunea sa terapeutica poate proteja organismul impotriva a aproximativ 100 de boli.
Aceleasi studii au mai relevat faptul ca patrunjelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala, mai multe proteine decat doua oua si surclaseaza chiar si spanacul in ceea ce priveste continutul de fier. In acest context, patrunjelul a fost trecut in lista celor mai importante 7 plante medicament de pe planeta, alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, salvie, turmeric si ardeii iuti.
Mai nou, s-a descoperit ca patrunjelul are si un puternic efect asupra virusurilor care ataca ficatul, consumul frunzelor sale ca ingredient in orice salata sau fel de mancare, putand preveni aparitia hepatitelor.
Sucul de patrunjel este un bun detoxifiant si s-a dovedit a fi foarte eficient in curele de slabire, totodata descoperindu-se ca are efecte miraculoase si in ceea ce priveste disparitia celuluitei. Pentru un efect garantat, se recomanda ca sucul sa se consume inainte de masa principala a zilei, imediat dupa ce a fost preparat.
Totodata, dupa o petrecere prelungita sau o noapte alba, frunzele de patrunjel constituie un ingredient la indemana si foarte eficient in combaterea efectelor mahmurelii, caz in care se recomanda mestecarea bine a acestora inainte de a fi inghitite.
Mestecarea catorva frunze de patrunjel inainte de masa activeaza digestia si are chiar efectul de a combate greata, in cazul persoanelor care nu pot manca din cauza starilor persistente de greata. Ca sa nu mai vorbim si de mirosul placut pe care il confera respiratiei si efectul dezinfectant pe care il are asupra cailor respiratorii superioare si medii, mestecarea frunzelor patrunjelului.
Salatele cu mult patrunjel, dar si sucul si radacina acestei plante constituie un bun adjuvant importiva cancerului, datorita histidinei de care am pomenit anterior, sucul putand fi folosit si ca tratament pentru ten si chiar ca remediu impotriva pistruilor.
Ca medicament, patrunjelul poate fi folosit si pentru uz extern in cazul inflamatiilor pleoapelor si ale ochilor, al herniilor si ca remediu pentru nevralgii.
Datorita actiunii sale terapeutice foarte intense, sucul de patrunjel trebuie neaparat diluat cu alte sucuri de legume, cele mai recomandate fiind sucul de morcovi, cel de telina sau spanac, situatie in care eficienta terapeutica este maxima.
De asemenea, nu trebuie sa se consume doze foarte mari din sucul de patrunjel, intrucat pot aparea deranjamente digestive sau hiperexcitabilitate nervoasa.
Specialistii recomanda ca patrunjelul sa nu fie folosit in scopuri terapeutice de femeile insarcinate, intrucat are efecte abortive.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.13 din 15 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura