Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Calendarul subventiilor in curs si termenele urgente pentru fermieri

apia-calendarul-subventiilor-in-curs-si-termenele-urgente-pentru-fermieri

Fermierii trebuie sa respecte termenele impuse de APIA pentru a beneficia de plati directe. Functionarii pot face autorizari pentru sumele restante din campania de plati 2021, chiar daca aceasta s-a incheiat pe 30 iunie.


In acest an, APIA va demara controale in teren pentru fermierii care vor fi selectati pentru verificarile aferente cererii unice depuse. Astfel, agentia va extrage esantionul de control si il va trasmite la fiecare judet.
 
Campania 2021 a continut un numar total de 55.844 de fermieri pentru care s-au realizat verificari asupra normelor de ecoconditionalitate, cerintelor minime si specifice schemelor de plata in sectorul vegetal si in sectorul zootehnic. In acest sens s-au realizat trei controale: pe teren prin metoda clasica (13.035 fermieri), pe teren prin metoda teledetectie (39.016 fermieri) si prin controlul schemelor de ajutor in sectorul zootehnic (3.793 fermieri).
 
Suprafata totala controlata in parcurgerea acestui proces a fost de 1.319.383,3 ha. Pentru controlul pe teren prin metoda clasica s-au controlat 748.797,5 ha, in timp ce pentru controlul pe teren prin metoda teledectie 570.585,76 ha.
 

Controale la fata locului 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
In perioada 12 iulie - 15 octombrie se va realiza controlul la fata locului pentru fermierii ce au depus cererile unice de plata. In iarna sau in primavara anului viitor sunt estimate controalele aferente unor obligatii specifice.
 

Schema de 1250 euro/ha

Pana pe 15 iulie micii fermieri se pot retrage din schema de 1250 euro/ferma. Fermierii care decid sa renunte la acest sprijin o pot face pana pe data anuntata, informand APIA, fara posibilitatea de a mai fi inclusi in aceasta schema.
 

Subventie la motorina

Termenul de depunere a cererii de subventie la matorina pe trimestrul II este 31 iulie. Pana la aceasta data se pot depune Cererile de plata pentru rambursarea ajutorului de stat aferent cantitatilor de mototrina achizitionate in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022. 
 

Planul National Apicol

Termenul de depunere a cererilor de plata pentru masurile din Planul National Apicol este 31 iulie.

Apicultorii care beneficiaza de acest sprijin sunt cei care depun cererea de intentie pana la data mentionata, respectiv formele asociative apicole legal constituite pentru masura A "Asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori" si apicultorii pentru actiunile C.4. "Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie - remorca apicola/pavilion apicol si mijloace fara autopropulsie de incarcare - descarcare a stupilor in postoral".

Au dreptul sa depuna cerere de plata beneficiarii D.3. "Achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita/multiplicare", prin care se va solicita sprijin pentru produse din cererea de intentie.
 
Programul National Apicol desfasurat in perioada 2020 - 2022 are drept scop dezvoltarea productiei si comercializarii produselor apricole prin acordarea sprijinului financiar.
 

Plata subventiilor APIA

In luna iulie se vor continua platile subventiilor. APIA continua platile aferente fermierilor care nu au primit subventiile in Campania 2021. Banii au ajuns intr-un procent de 99%, insa mai sunt fermieri care au platile blocate.
 
De asemenea, tot in aceasta luna APIA urmeaza sa achite ajutorul de stat pentru motorina aferent primului trimestru. Conform ordinului publicat in Monitorul Oficial "Cantitatile totale de motorina sunt de 62.541.423,201 litri, valoarea totala a ajutorului de stat aferent este de 101.995.600,00 lei".
 
Plata pentru rentierii agricoli care au solicitat plata pin intermediul mandatului postal, obtinand viza carnetelor de rentier in perioada 1 martie - 31 mai 2022, se va afectua in luna iulie. Conform legislatiei, termenul pentru vizarea carnetului este 31 august 2022. Mostenitorii care solicita plata rentei vor fi autorizati in baza documentelor justificative pana la data de 15 octombnrie 2022. Termenul de plata final in acest caz este 30 noiembrie 2022.
 
Adeverintele pentru beneficiarii schemelor de plati directe se vor elibera in luna iulie 2022. Printre acestia se numara solicitantii Schemei de plata unice pe suprafata, platii redistributive, platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu. De asemenea, adeverintele se vor elibera si pentru beneficiarii masurilor de mediu si clima, precum Masura 10 - agromediu si clima, Masura 11 - agricultura ecologica, Masura 13 plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale.
 
In baza conventiilor incheiate de APIA cu institutiile bancare, nebancare si fondurile de garantare in domeniul agricol, fermierul poate cere eliberarea adeverintelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016