Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Plata de 337 milioane de lei va ajunge in conturile fermierilor

apia-plata-de-337-milioane-de-lei-va-ajunge-in-conturile-fermierilor

In acest an, APIA va efectua o plata urgenta in valoare de 337 milioane de lei. Suma alocata vine in sprijinirea activitatii agricultorilor in conditii grele, conform Ministrului Agriculturii, Petre Daea.


Suplimentarea fondurilor pentru ajutorul la motorina a venit in urma declaratiei ministrului Agriculturii. Acesta a sustinut ca va repara aceasta nedreptate facuta agricultorilor. De asemenea, un act normativ a fost introdus urgent pe masa Guvernului pentru a suplimenta ajutorul la motorina, platit numai partial catre beneficiari.
 
"Guvernul a aprobat astazi suma necesara pentru acordarea subventiei pentru acciza la motorina. 
 
Actul normativ pleaca astazi la Monitorul Oficial, la rugamintea mea premierul a dat sarcina pentru cei care asigura secretariatul Guvernului ca acest act normativ sa apara in Monitorul Oficial cat mai repede cu putinta in asa fel incat in actul subsecvent de la Ministerul Agriculturii, care inseamna ordin de ministru, sa putem sa distribuim aceste sume imediat in urmatoarele 2-3 zile, ca un raspuns practic la nivelurile fermierilor mai ales in aceste conditii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Iata, deci, o suplimentare de suma de la bugetul statului pentru fermieri, care inseamna acum un nivel de sprijin de 337 de milioane lei", a anuntat Daea la sfarsitul sedintei de Guvern de miercuri.
 
In ceea ce priveste suma alocata pentru sprijin, aceasta urmeaza sa acopere diferenta de aproximativ 30%. Mai exact, aceasta marja acopera ce a ramas restant pentru trimestrul I si pentru trimestrul II (lunile aprilie, mai, iunie), pentru care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura primeste cereri.
 
Subventia APIA pentru motorina a fost platita partial beneficiarilor pentru trimestrul I, aferenta acestui an. Producatorii agricoli care au depus cereri pentru motorina utilizata in trimestrul I au primit in conturi o suma "trunchiata". Se estimeaza ca APIA ar fi achitat cu putin peste 70% din suma cuvenita beneficiarilor.
 
Fermierii au sesizat acest fapt, spunand ca nu este prima oara cand acest lucru se intampla. "De ce acciza la motorina ne-a dat-o 70% pe trimestru I, 2022? Acest minister isi bate joc de agricultura Romaniei, dupa ce deja ne-a macinat si seceta din Moldova", a transmis un fermier din zona Moldovei.
 
Ajutorul de stat pentru motorina se acorda sub forma de rambursare ca diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse. Anul acesta, valoarea unitara este de 1,630 lei/litru, in conformitate cu HG nr. 146/2022.
 
Sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatile funciare beneficiaza de sprijin achitat prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016