Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAT: Fermierii mai au de asteptat

mat-fermierii-mai-au-de-asteptat

Plata granturilor pentru capital de lucru in valoare de pana la 120.000 de euro mai intarzie cel putin 30 de zile. In prezent, ministrul Antreprenoriatului si Turismului a explicat ca nu are acces in aplicatie pentru a realiza verificarile pe dosare.


In ceea ce ii priveste pe beneficiarii Masurii 2 din cadrul schemei de ajutoare de stat Agri-Food 2022, acestia mai au de asteptat pana cand primesc banii. Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura a achitat microgranturile de cate 5.000 de euro catre fermierii si antreprenorii calificati la finantare pentru Masura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru sectorul agro-alimentar.
 
Masura 2 este administrata de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului. In ciuda faptului ca MAT a primit toate fondurile necesare, granturile de cate 5.000 - 120.000 de euro mai intarzie. De asemenea, fondurile necesare au fost alocate prin rectificarea bugetara.
 
"Din pacate, in momentul de fata nu avem accesul in aplicatie, colegii de la STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale – n.r.) nu ne-au permis accesul in aplicatie pentru a putea face verificarile. Din momentul in care o vor face, echipa de la minister are nevoie de 30 de zile pentru a verifica toate contractele, dupa care vom putea incepe platile" – a declarat Daniel Cadariu, raspunzand intrebarii reporterului StartupCafe.ro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Abia spre finalul lunii septembrie se estimeaza ca STS ar urma sa finalizeze modul informatic necesar verificarilor, potrivit unor surse ministeriale, citate de StartupCafe.ro. Dupa acest proces va urma inca o luna in care functionarii din agentiile IMM din subordinea MAT vor efectua verificarile. Astfel, beneficiarii Masurii 2 ar trebui sa se astepte ca spre sfarsitul lunii octombrie sa primeasca granturile de capital de lucru IMM Agri-Food.
 
Ministrul Antreprenoriatului si Turismului a primit toate creditele bugetare necesare platilor de la Masura 2 Agri Food, prin rectificarea bugetara. De asemenea, la acestea se adauga si aproximativ 100 de milioane de lei din relocari de la alte ministere. "Avem suma integrala, pentru ca diferenta am primit-o prin relocare de la alte ministere" – a precizat ministrul Antreprenoriatului si Turismului.
 
In ceea ce priveste Masura 2 din acest an, aceasta face parte din schema de ajutor de stat pentru sectorul agro-alimentar. De asemenea, in perioada 26 - 31 mai 2022 au fost depuse 10.961 de cereri de finantare. Ulterior, 3.474 de beneficiari au semnat contracte de finantare cu Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, in suma totala de aproximativ 249.500.000 euro. Potentialii beneficiari contractati trebuie sa fie verificati in legatura cu incadrarea acestora in categoria IMM si cu incadrarea in valorile maxime ale ajutoarelor de stat permise. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016