Programul tanarul fermier vine la pachet cu terenuri agricole
Statul le ofera tinerilor fermieri care isi cauta terenuri agricole pe care sa le lucreze o veste buna. Agentia Domeniilor Statului se pregateste sa lanseze o noua etapa a programului "tanarul fermier".
ADS va scoate la licitatie terenuri agricole din 17 judete ale tarii pentru tinerii fermieri. In acest sens, licitatiile urmeaza sa inceapa la inceputul lunii viitoare, cel mai probabil in jurul datei de 6 mai, potrivit directorului general ADS, George Sava.
"Avem deja 17 judete in care vom lansa programul tanarul fermier, avem suprafetele deja clasificate din punct de vedere a categoriei de folosinta, avem terenuri arabile, avem pasuni, fanete, vii, livezi si, bineinteles, anumite portiuni de terenuri neagricole. Probabil in jurul date de 6 mai, cel tarziu, va fi lansata aceasta etapa.
Avem suprafete pe Arges, Buzau, Caras-Severin, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui si Vrancea, suprafete de teren pe care le punem la dispozitia tinerilor fermieri care doresc sa obtina o suprafata de pana in 50 de hectare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Aceasta este limita maxima pe care o pot obtine tinerii fermieri in urma licitatiilor organizate de catre ADS", a mentionat George Sava pentru AgroTV.
Valoarea arendei platite pentru aceste terenuri de la ADS a ajuns la niveluri foarte mari, in anii trecuti. De multe ori aceasta situatie a fost nesustenabila pentru tanarul fermier care a intrat in posesia suprafetei respective.
Insitutia spune ca licitatia este una deschisa, fiind la alegerea fermierilor cat vor sa ofere pentru aceste terenuri. De asemenea, se subliniaza ca legea nu permite impunerea unei limite superioare.
"Pe mine, ca Agentia Domeniilor Statului, ma bucura ca primesc redevente mari. Asta inseamna bani mai multi la buget, bani care se regasesc pe urma in anumite zone. Ce fac din punct de vedere al licitatiei viitorii posesori este strict problema lor. (…) Din punct de vedere legal, ADS-ul nu are un instrument prin care sa dea terenul cu o anumita redeventa; eu trebuie sa il scot la licitatie", a declarat George Sava.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>