Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobat sprijinul pe 2016 pentru apicultori

a-fost-aprobat-sprijinul-pe-2016-pentru-apicultori

Valoarea totala a sumelor alocate se ridica la 30,204 milioane de lei, banii urmand a fi distribuiti fermierilor in cadrul Programului National Apicol.


Printre hotararile adoptate de guvern in sedinta de la jumatatea acestei saptamani se numara si cea referitoare la sprijinul acordat in 2016 sectorului apicol, sprijin ce va fi acordat atat de la bugetul de stat, cat si din fonduri europene.
 
Astfel, conform hotararii adoptate miercuri, apucultorii vor beneficia in acest an de ajutoare financiare in valoare totala de 30,204 milioane de lei, bani ce le vor fi alocati in cadrul Programului National Apicol.
 
Banii vor fi alocati fermierilor pentru achizitionarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, de matci, roiuri pe faguri sau familii de albine, precum si pentru decontarea analizelor fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Valoarea totala a sprijinului financiar acordat prin Programul National apicol este de 44,8 milioane lei, din care jumatate provin din fonduri europene şi jumatate din fonduri nationale. In primii doi ani de aplicare a programului, de sprijinul financiar au beneficiat aproximativ 5.500 de apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi familiale.
 
Actul normativ adoptat miercuri extinde prevederile cuprinse in programul national,  astfel incat sa poata fi decontate mai multe activitaţi. Se introduce in decontarea medicamentelor folosite pentru tratarea nosemozei la albine si se elimina realizarea sistemului informativ pentru inregistrarea stupilor, care va fi finantata din fonduri de la bugetul de stat.

Alte modificari constau in clarificari referitoare la documentele de achizitie a produselor, a medicamentelor sau reglementari ale controalelor la fata locului. Pentru a facilita accesul apicultorilor la aceasta forma de sprijin, se elimina conditia de eligibilitate si documentul justificativ referitor la faptul ca tratamentele familiilor de albine cu medicamente trebuie sa se desfasoare pe baza unui calendar intocmit anual de apicultor, aprobat şi urmarit de reprezentanţii formei asociative. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016