Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Rădulescu: Vinul şi mierea reprezintă singurele produse agricole cu care putem ieşi la export


Vinul şi mierea reprezintă, la ora actuală, singurele produse pe care agricultura românească le poate exporta, a declarat, pentru Agerpress, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa de lansare a Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest.
"România are la ora actuală două produse cu care poate ieşi la export în agricultură: mierea şi vinul, restul sunt poveşti. Cereale nu prea, lemnul s-a cam dus, cu animalele abia dacă ajungem la potenţial", a spus Rădulescu, cu ocazia lansării Salonului de vinuri Vinvest Timişoara.

În ceea ce priveşte sprijinul financiar acordat sectorului, acesta a aspus că România are fonduri suficiente de la Uniunea Europeană pentru sector, şi se bazează mult mai puţin pe fondurile de la buget.

Cornel Dicu, director agricultură şi silvicultură, a precizat că România are alocate anual fonduri de 42 milioane de euro pentru reconversie la suprafeţele de vin şi promovare, în fiercare an România având un grad de absorbţie de 100 la sută pe aceste fonduri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Producţia de vin cu denumire de origine controlată obtinuţă în 2010 se ridică la 256.312 hectolitri în anul 2009, iar pentru 2010 este estimată o producţie de 270.000 hectolitri. Suprafaţa de viţă de vie cu soiuri pentru vin este de 174.100 ha, din care suprafaţa autorizată pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) a fost de 15.493 ha în anul 2009. Consumul de vin în România este de circa 23 - 26 litri, iar în celelalte ţări din Uniunea Europeană este între 20 - 50 litri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016