Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Adrian Rădulescu: Vinul şi mierea reprezintă singurele produse agricole cu care putem ieşi la export
Vinul şi mierea reprezintă, la ora actuală, singurele produse pe care agricultura românească le poate exporta, a declarat, pentru Agerpress, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa de lansare a Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest.
"România are la ora actuală două produse cu care poate ieşi la export în agricultură: mierea şi vinul, restul sunt poveşti. Cereale nu prea, lemnul s-a cam dus, cu animalele abia dacă ajungem la potenţial", a spus Rădulescu, cu ocazia lansării Salonului de vinuri Vinvest Timişoara.
În ceea ce priveşte sprijinul financiar acordat sectorului, acesta a aspus că România are fonduri suficiente de la Uniunea Europeană pentru sector, şi se bazează mult mai puţin pe fondurile de la buget.
Cornel Dicu, director agricultură şi silvicultură, a precizat că România are alocate anual fonduri de 42 milioane de euro pentru reconversie la suprafeţele de vin şi promovare, în fiercare an România având un grad de absorbţie de 100 la sută pe aceste fonduri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Producţia de vin cu denumire de origine controlată obtinuţă în 2010 se ridică la 256.312 hectolitri în anul 2009, iar pentru 2010 este estimată o producţie de 270.000 hectolitri. Suprafaţa de viţă de vie cu soiuri pentru vin este de 174.100 ha, din care suprafaţa autorizată pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) a fost de 15.493 ha în anul 2009. Consumul de vin în România este de circa 23 - 26 litri, iar în celelalte ţări din Uniunea Europeană este între 20 - 50 litri.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News