AFF: Suntem in pragul dezastrului agricol
Publicat la data de 16 Mar. 2021 in:
Stiri Asociatia Forta Fermierilor (AFF) anunta ca "suntem in pragul dezastrului agricol", intrucat despagubirile de seceta pentru culturile de primavara din 2020 n-au ajuns inca la fermieri.
"Fermierii Romaniei trag un semnal puternic de alarma: suntem in pragul dezastrului agricol, riscam sa fie pusa pe butuci ramura economica care ne poate scoate din criza! La aceasta ora, situatia fermierilor din majoritatea regiunilor tarii este, in multe cazuri, disperata din cauza lipsei capitalului de lucru. Blocajul financiar a ajuns o realitate dureroasa in anul 2021 si multi fermieri risca sa isi piarda afacerile, cu impact dramatic asupra asupra securitatii alimentare a Romaniei. Asociatia Forta Fermierilor apreciaza ca, prin neacordarea despagubirilor de seceta pentru culturile de primavara aferente anului 2020, conducerea Ministerului Agriculturii a pus in pericol productia agricola din 2021", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Forta Fermierilor.
Desi conditiile meteorologice sunt mai bune decat anul trecut, reprezentantii asociatiei sustin ca Romania risca sa rateze complet oportunitatea si sa nu poata fructifica la maxim potentialul agricol din acest an.
Ratarea anului agricol 2021 inseamna o productie agricola mai mica si cresteri de preturi la alimente, contributie mai mica din partea sectorului agroalimentar la PIB, dezechilibrarea si mai tare a balantei comerciale a Romaniei, zeci de mii de proceduri de insolventa demarate, pana la un milion de hectare de teren ce vor ramane parloaga.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, fermierii Romaniei mai au o singura sansa sa puna agricultura in ofensiva in acest si sa-si salveze fermele: parteneriatul cu furnizorii si distribuitorii de seminte, produse de protectie a plantelor, fertilizanti si echipamente/utilaje agricole, precum si cu comerciantii de produse agricole.
"In numele fermierilor romani, fac un apel la managerii din companiile care lucreaza cu agricultorii sa faca un efort si sa fie alaturi de noi. Mediul privat din agribusiness a fost intotdeauna un partener al fermierului, dezvoltarea multor ferme din tara noastra fiind posibila datorita finantarii oferite de aceste companii. Acum, insa, este nevoie, mai mult decat oricand, de o implicare totala, asumata si transparenta, a furnizorilor, distribuitorilor si traderilor, pentru a salva anul agricol 2021. Daca nu vom reusi asta, consecintele, atat pe termen scurt cat si pe termen mediu, vor fi dezastruoase pentru toata lumea. (...) Este nevoie de sprijinul companiilor dumneavoastra pentru ca fermierii sa isi poata finanta lucrarile agricole din acest an. Multi din fermieri, si mai mici si mai mari, au zero lei, zero bani in conturi, si nu din vina lor", a spus Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor.
Asociatia va incepe, din aceasta saptamana, sa adreseze scrisori oficiale tuturor companiilor din agribusiness, bancilor si institutiilor financiare nebancare, precum si societatilor de leasing, pentru consultari cu membrii nostri, pentru a discuta si gasi cele mai bune solutii, reciproc avantajoase, pentru a salva anul agricol 2021.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>