Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFF: Suntem in pragul dezastrului agricol

aff-suntem-in-pragul-dezastrului-agricol

Asociatia Forta Fermierilor (AFF) anunta ca "suntem in pragul dezastrului agricol", intrucat despagubirile de seceta pentru culturile de primavara din 2020 n-au ajuns inca la fermieri.


"Fermierii Romaniei trag un semnal puternic de alarma: suntem in pragul dezastrului agricol, riscam sa fie pusa pe butuci ramura economica care ne poate scoate din criza! La aceasta ora, situatia fermierilor din majoritatea regiunilor tarii este, in multe cazuri, disperata din cauza lipsei capitalului de lucru. Blocajul financiar a ajuns o realitate dureroasa in anul 2021 si multi fermieri risca sa isi piarda afacerile, cu impact dramatic asupra asupra securitatii alimentare a Romaniei. Asociatia Forta Fermierilor apreciaza ca, prin neacordarea despagubirilor de seceta pentru culturile de primavara aferente anului 2020, conducerea Ministerului Agriculturii a pus in pericol productia agricola din 2021", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Forta Fermierilor.
 
Desi conditiile meteorologice sunt mai bune decat anul trecut, reprezentantii asociatiei sustin ca Romania risca sa rateze complet oportunitatea si sa nu poata fructifica la maxim potentialul agricol din acest an.
 
Ratarea anului agricol 2021 inseamna o productie agricola mai mica si cresteri de preturi la alimente, contributie mai mica din partea sectorului agroalimentar la PIB, dezechilibrarea si mai tare a balantei comerciale a Romaniei, zeci de mii de proceduri de insolventa demarate, pana la un milion de hectare de teren ce vor ramane parloaga.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, fermierii Romaniei mai au o singura sansa sa puna agricultura in ofensiva in acest si sa-si salveze fermele: parteneriatul cu furnizorii si distribuitorii de seminte, produse de protectie a plantelor, fertilizanti si echipamente/utilaje agricole, precum si cu comerciantii de produse agricole.
 
"In numele fermierilor romani, fac un apel la managerii din companiile care lucreaza cu agricultorii sa faca un efort si sa fie alaturi de noi. Mediul privat din agribusiness a fost intotdeauna un partener al fermierului, dezvoltarea multor ferme din tara noastra fiind posibila datorita finantarii oferite de aceste companii. Acum, insa, este nevoie, mai mult decat oricand, de o implicare totala, asumata si transparenta, a furnizorilor, distribuitorilor si traderilor, pentru a salva anul agricol 2021. Daca nu vom reusi asta, consecintele, atat pe termen scurt cat si pe termen mediu, vor fi dezastruoase pentru toata lumea. (...) Este nevoie de sprijinul companiilor dumneavoastra pentru ca fermierii sa isi poata finanta lucrarile agricole din acest an. Multi din fermieri, si mai mici si mai mari, au zero lei, zero bani in conturi, si nu din vina lor", a spus Vlad Macovei, presedintele Asociatiei Forta Fermierilor.
 
Asociatia va incepe, din aceasta saptamana, sa adreseze scrisori oficiale tuturor companiilor din agribusiness, bancilor si institutiilor financiare nebancare, precum si societatilor de leasing, pentru consultari cu membrii nostri, pentru a discuta si gasi cele mai bune solutii, reciproc avantajoase, pentru a salva anul agricol 2021.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016