Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de minimis de 15 lei pe familia de albine, pentru apicultori

ajutor-de-minimis-de-15-lei-pe-familia-de-albine-pentru-apicultori

Decizia de acordare a ajutorului a fost luata de autoritati, in conditiile in care costurile pentru sustinerea unei familii de albine au crescut anul acesta iar productia de miere a scazut considerabil.


Apicultorii vor primi un ajutor de minimis de 15 lei pe familia de albine, suma urmand sa acopere o parte pierderile de productie inregistrate in acest an din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
 
Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine a declarat ca „acest ajutor de minimis de 15 lei pe familia de albine promis de Ministerul Agriculturii ne va ajuta sa ne putem pastra numarul de familii de albine si pentru a le putea hrani deoarece am fost afectati la principalele culesuri, la rapita, salcam si floarea soarelui. Avem promisiunea ca saptamana aceasta va iesi o Hotarare de Guvern privind ajutorul de 15 lei pe familia de albine, in conditiile in care noi am cheltuit anul acesta in jur de 250 de lei pe familie. E un lucru intelept ca ministerul a gasit intelegerea de a ne spijini, chiar daca nu ne putem acoperi cheltuielile pe care le-am facut, este un semnal ca apicultura este recunoscuta si avem un sprijin din partea statului roman”.
 
Acesta a mai explicat ca in 2016 costurile pentru sustinerea unei familii de albine au crescut cu 50 — 60 de lei pentru acordarea suplimentelor de hrana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Din calculele noastre, in fiecare an noi cheltuim in medie pe o familie de albine in jur de 200 de lei, si aici intra schimbul ramelor, matcilor, fagurelui, tratamente si nu vorbim de munca noastra pe care nu o cuantificam niciodata. In schimb, anul acesta am cheltuit 250 de lei, chiar 260 de lei, in medie. Aceste sume in plus au aparut in conditiile in care am fost obligati sa dam hrana albinelor, siropuri, dar din pacate nu recuperam prin productia realizata decat 40-45%. Primim acesti 15 lei si asta inseamna ca mai recuperam pana la 50 — 55%. Din pacate noi depindem mult de natura, pentru ca albina nu poate sa iasa la zbor pe vant, pe frig si ploaie si sa mai faca si productie. Din ceea ce am observat, totul se intampla ciclic: din trei ani avem unul bun sau bunicel si doi nu din punct de vedere al productiei”, a mai declarat Ioan Fetea. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.83 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016