Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii au cerut ajutor de minimis de la Stat

apicultorii-au-cerut-ajutor-de-minimis-de-la-stat

Solicitarea a fost facuta din cauza productiei foarte slabe de miere din aceasta primavara, datorate ploilor care au tinut albinele in stup.


Si anul acesta, vremea de afara s-a dovedit un adevarat adversar pentru apicultorii romani, ploile cazute in aceasta primavara tinand albinele in stup, fapt ce a insemnat din start o productie de miere mult mai slaba decat intr-un an normal.
 
In plus, apicultorii au fost nevoiti in aceasta situatie sa le asigure hrana in stupi, suportand astfel cheltuieli importante pe care nu le pot acoperi din vanzarea mierii, din moment ce productia a fost una foarte slaba.
 
In aceasta situatie, Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania a depus recent la MADR o cerere pentru acordarea unui ajutor de minimis pentru pagubele create de ploaie, vant sau grindina. Apicultorii sustin ca au dreptul la acest ajutor, mai ales tinand cont de faptul ca au anul trecut au fost lasati deoparte, in timp ce fermierii din cultura mare au primit despagubiri pentru seceta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine a declarat, citat de Agrointel.ro, ca „am depus si o solicitare sa ne dea ceva ajutor de minimis pentru ca noi am cheltuit in medie peste 10 kilograme de zahar, turte, sirop sau alte suplimente nutritive pentru a nu muri familiile de albine de foame. Abia am depus de o saptamana, deci momentan nu avem niciun raspuns. Anul trecut ni s-a motivat ca nu ne dau niciun ajutor pentru ca am primit in 2014 iar in 2015 ar fi randul fermierilor pe vegetal care au avut pierderi din cauza secetei. Noi am cerut sa ne dea macar sa recuperam ce am cheltuit, acele 10 kilograme de zahar pe familie. Pe langa cele 10 kilograme de zahar noi dam in continuare mancare pentru ca este anormal ce se intampla cu vremea. Macar acesti bani sa ii recuperam si sa ii putem folosi in continuare pentru furajarile suplimentare. In plus, am inteles ca si vara se anunta foarte secetoasa si calduroasa iar in aceste conditii va fi afectata si floarea-soarelui iar atunci chiar ca va fi catastrofa”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.77 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016