Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii au previziuni sumbre si pentru anul 2017

apicultorii-au-previziuni-sumbre-si-pentru-anul-2017

Acestia spun ca vremea nefavorabila si depopularile familiilor de albine vor fi principalele probleme cu care se vor confrunta si care vor duce la o productie de miere redusa.


Anul 2017 a inceput sub proaste auspicii pentru apicultorii romani,  din cauza depopularii masive a familiilor de albine la nivelul intregii tari, situatie estimata la circa 20-25% din septembrie anul trecut si pana in prezent, iar prognoza meteo pentru urmatoarea perioada, cu ploi si vant, nu poate fi decat una sumbra pentru sector.
 
Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea, a declarat in acest sens ca „nu prea avem albine din cauza bolilor, a lipsei nectarului, dar si pentru ca nu s-au facut tratamente corespunzatoare deoarece nu au fost bani si am avut si conditii meteo nefavorabile. Practic, mai multi factori au influentat depopularile si mortalitatile familiilor de albine, care au inceput din septembrie, dar care sunt si acum in primavara. Situatia difera de la un judet la altul, insa o medie pe toata tara este undeva la 20-25%. Acum noi trebuie sa dezvoltam familiile de albine, trebuie sa le dam mancare pentru ca vremea permite si in rest...sa asteptam ca bunul Dumnezeu sa ne ajute cu vreme buna sa putem valorifica in primavara culesul de rapita si de salcam. Din pacate prognoza meteo este una destul de sumbra, cu ploi si cu vant”.
 
Acesta a mai precizat ca in ultimii doi ani importurile de miere s-au intensificat, peste 30% provenind din tari precum Argentina, Mexic si China, dar la o calitate indoielnica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In 2016, productia de miere s-a injumatatit fata de media ultimilor ani, din cauza vremii nefavorabile care a afectat efectivele de albine, apicultorii solicitand un ajutor de minimis pentru reducerea pierderilor.
 
 Desi le-a fost promis un ajutor de 15 lei pe stup, sprijinul nu va fi acordat pentru ca acestia nu au venit cu date contabile comparative prin care sa justifice ca au inregistrat pagube.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016