Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii fac un nou apel la autoritati pentru a primi un ajutor de minimis

apicultorii-fac-un-nou-apel-la-autoritati-pentru-a-primi-un-ajutor-de-minimis

Acestia spun ca 2016 va fi un an dezastruos pentru ei si ca in lipsa unui prijin din partea Statului, cei mai multi vor falimenta.


Apicultorii romani solicita sprijinul Ministerului Agriculturii pentru a face fata situatiei disperate din acest an, in care ploile excesive si vremea nefavorabila au redus semnificativ productia de miere si au afectat familiile de albine, sustinand ca 2016 va fi un an dezastruos, unul dintre cei mai slabi din ultimii 30 de ani.
 
„Suntem intr-o situatie disperata, intre faliment si supravietuire, pentru ca nu s-a facut nimic din cauza ploilor. Dam suplimente nutritive, zahar si hrana albinelor, practic le stimulam in perioada in care trebuia sa fim la cules la rapita si la salcam, iar teiul este aproape terminat. Am facut niste cheltuieli extraordinare si apicultorii nu mai au efectiv ce sa le dea albinelor sa manance. Va fi un an dezastruos. Eu sunt din 1985 in aceasta structura si nu am mai intalnit asa ceva, iar multi apicultori mai in varsta au spus ca nu li s-a mai intamplat niciodata ca in perioada de rapita, de salcam sau de tei sa stea cu sticla de sirop si sa le dea de mancare albinelor. Practic, anul acesta am dat de trei ori mai multa mancare decat intr-un an normal, respectiv peste 15 kilograme de zahar sau sirop pe familia de albine ca sa le mentinem in viata, nu ca sa facem productie”, a declarat, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea.
 
Acesta a precizat ca au solicitat in urma cu trei saptamani ajutorul Ministerului Agriculturii pentru acordarea unei scheme de minimis in sector, dar deocamdata nu au primit raspuns.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am facut o adresa de vreo trei saptamani catre ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru acordarea unui ajutor de minimis, dar, deocamdata, nu avem niciun raspuns. Acum suntem in pragul de a-i putea da o situatie clara cu pagubele pe fiecare judet in parte”, a adaugat Fetea.
 
In opinia presedintelui ACA, la ora actuala nu pot fi facute niciun fel de estimari in privinta productiei de miere din 2016, deoarece s-a realizat foarte putin la rapita, salcam si tei, singura speranta fiind productia de miere la floarea soarelui, dar, si in acest caz, numai daca nu se vor inregistra sece

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016