Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Apicultorii vând mierea la preţuri foarte mici
Cu toate că producţia de miere de anul acesta este mulţumitoare, preţul pentru miere oferit de cei care o achiziţionează este în continuare o problemă.
Apicultorii olteni se pot bucura în această vară de o cantitate importantă de miere. Dacă anul trecut salcâmul nu a înflorit, anul acesta s-a obţinut o producţie de 15-20 de kilograme de miere de la fiecare stup. Deşi sunt mulţumiţi de cantitatea obţinută, preţul care le este oferit de cei care achiziţionează mierea este mic. „Kilogramul de miere de salcâm ne este plătit cu 9,5 lei, iar cel de polifloră cu 7 lei plus o subvenţie de la stat de 2 lei la kilogram, însă suntem condiţionaţi să dăm o cantitate de minimum 10 kilograme de familie“, a spus Dan Gavrilă, un apicultor din zona Corabiei. „Făcând o comparaţie între preţul oferit şi costurile de întreţinere a unei stupine, de cheltuielile care sunt în pastoral, apicultura este tot mai nerentabilă“, a adăugat acesta.
Plata se face în şapte zile
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În cel mult o săptămână, apicultorii îşi primesc banii pe mierea predată de la societăţile care o achiziţionează. „În urma rezultatelor analizelor care ne vin de la Complexul Apicol Bucureşti, noi facem plata apicultorilor care au predat mierea la noi. De obicei, mierea este curată, fără antibiotice în ea“, a declarat Bebe Constantinescu, patronul unei firme care colectează miere. Apicultorii care vor să obţină un preţ mai bun pot vinde în pieţe. În Piaţa Zahana, mierea de salcâm se vinde cu 25 de lei kilogramul, iar cea polifloră cu 18-20 de lei.
Citeste mai mult in Gazeta de Olt
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News